Θεσσαλονίκη : Κλειστά σχολεία λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών

Τρεις δήμοι της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά ορισμένα σχολεία λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών.
Αυξημένα είναι κρούσματα ιώσεων και γρίπης σε ορισμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης, από τα οποία απουσιάζουν αρκετοί μαθητές. Τρεις δήμοι της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών.
Πρόκειται για τους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου, Αμπελοκήπων -Μενεμένης και Λαγκαδά. Αναλυτικά οι αποφάσεις των δημάρχων:
Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού.
Η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Στον δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης
Με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυριζογλου, δεν θα πραγματοποιηθούν και σήμερα τα μαθήματα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και στα 3ο και 4ο Νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων. Στα εν λόγω σχολεία απουσιάζει ή συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών, λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης και των άλλων αναπνευστικών ιώσεων.
Στον Δήμο Λαγκαδά
Δεκαοκτώ σχολεία του δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.
Αναλυτικά τα σχολεία:
Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.
Δημοτικά: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.
Γυμνάσια-Λύκεια:
Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών
Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου
Πηγή: https://www.voria.gr