Θεσσαλονίκη : Βεντέτα… Ρομά (απο Διαβατά / Μεσήμβρια) πίσω από τα επεισόδια έξω από τα Δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Βεντέτα για ένα γάμο πίσω από την άγρια συμπλοκή έξω από τα Δικαστήρια

Βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά “κρύβεται” πίσω από την άγρια συμπλοκή, που σημειώθηκε, σήμερα το πρωί, μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κι οδήγησε στην προσαγωγή 23 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τελικώς τρεις.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο οικογένειες, με έδρα η μία τον οικισμό της “Αγίας Σοφίας”  στα Διαβατά και η δεύτερη τη Νέα Μεσημβρία, βρέθηκαν στα Δικαστήρια, με αφορμή υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης ύστερα από μήνυση για ληστεία που υπέβαλε η δεύτερη οικογένεια σε βάρος μελών της πρώτης.
Η “κόντρα” τους -κατά πληροφορίες- φαίνεται να έχει ως αφετηρία έναν γάμο που έληξε άδοξα, όταν η νύφη εγκατέλειψε τον σύζυγό της, επιστρέφοντας στον πατέρα της, με την οικογένεια του γαμπρού να ζητά επιτακτικά την επιστροφή της. Έκτοτε ξεκίνησαν οι μεταξύ τους προστριβές, που μεταφέρθηκαν και στη Δικαιοσύνη, όταν συγγενείς του γαμπρού υπέβαλαν μήνυση για ληστεία (σε μάντρα αυτοκινήτων) σε βάρος μελών της οικογενείας της νύφης. Οι μηνυόμενοι ισχυρίζονται ότι η καταγγελία περί ληστείας είναι ψευδής και προσχηματική κι ότι δέχονταν όλο το προηγούμενο διάστημα απειλές να μην αποκαλύψουν στις Αρχές ότι η αιτία της μήνυσης ήταν η οικογενειακή κόντρα.
Ενόψει της σημερινής προγραμματισμένης απολογίας σε Ανακριτή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μέλη και των δύο οικογενειών. Εκεί πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησε άγρια συμπλοκή.
Οι συμπλεκόμενοι κρατούσαν ξύλα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων εστίασης, προκαλώντας τον τρόμο σε θαμώνες και περαστικούς. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα και η κατάσταση εκτονώθηκε. Ακολούθησαν 23 προσαγωγές, ενώ σε έρευνες που έγιναν σε ένα από τα οχήματα των προσαχθέντων εντοπίστηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ