ΘΕΡΜΗ : 𝐀𝛎𝛕𝛊𝛑𝛒𝛐𝛔𝛚𝛑𝛆ί𝛂 𝛕𝛐𝛖 𝛅ή𝛍𝛐𝛖 𝚯έ𝛒𝛍𝛈ς 𝛔𝛕𝛐 𝛖𝛑𝛐𝛖𝛒𝛄𝛆ί𝛐 𝚷𝛂𝛊𝛅𝛆ί𝛂ς 𝛄𝛊𝛂 𝛕𝛈𝛎 ί𝛅𝛒𝛖𝛔𝛈 𝛅ύ𝛐 𝛎έ𝛚𝛎 𝛔𝛘𝛐𝛌𝛊𝛋ώ𝛎 𝛍𝛐𝛎ά𝛅𝛚𝛎

Συναντήσεις στο υπουργείο Παιδείας είχαν την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στελέχη του δήμου Θέρμης
╰┈➤προκειμένου να προωθήσουν τις αποφάσεις τις οποίες έλαβε το δημοτικό συμβούλιο για την ίδρυση δύο νέων σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι
➡Παιδείας Στέλιος Αποστόλου και
➡Οικονομικών Απόστολος Τσολάκης καθώς και
➡ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Φωτιάδης,
επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας όπου είχαν διαδοχικές συναντήσεις
⤏ με τον διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ιωάννη Καπουτσή με τον οποίο συζήτησαν την προοπτική ίδρυσης του δεύτερου ΕΠΑΛ Θέρμης και
⤏ με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ιωάννη Μπουσδούνη στον οποίο παρουσίασαν την πρόταση του δήμου για την ίδρυση του ειδικού Νηπιαγωγείου και του ειδικού δημοτικού σχολείου στην Σουρωτή.
Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ θετικό κλίμα και οι εκπρόσωποι του δήμου ανέπτυξαν αναλυτικά, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ, τους λόγους για την αναγκαιότητα ίδρυσης των δύο νέων σχολικών μονάδων. Συμφωνήθηκε να υπάρξει στο επόμενο χρονικό διάστημα συνεχής επικοινωνία καθώς και νέα συνάντηση ανάλογα με την πρόοδο και την ωρίμανση των αιτημάτων του δήμου Θέρμης.
Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης έχει αποφασίσει να προτείνει την ίδρυση των ακόλουθων σχολικών μονάδων στο δήμο Θέρμης:
▶ 1. Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, ως τριθέσιο (3/θ), και Ειδικού Νηπιαγωγείου ως μονοθέσιο, με έδρα την Σουρωτή. Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας προς το δημοτικό συμβούλιο “ο δήμος Θέρμης είναι ο μοναδικός από τους δήμους της αρμοδιότητας, στον οποίο δεν υπάρχει ιδρυμένη ΣΜΕΑΕ, ενώ είναι πολυπληθής και με δεδομένη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης. Η θέληση της δημοτικής αρχής για την στήριξη της ειδικής αγωγής είναι δεδομένη και διατυπωμένη επισήμως. Επίσης, πρόθεσή μας είναι η ριζική αναδιαμόρφωση του παλαιού και μη χρησιμοποιούμενου διδακτηρίου στην Κοινότητα Σουρωτής. Η ίδρυσή του θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού όλου του Δήμου Θέρμης, που αναγκάζεται να μετακινείται σε Ειδικά Σχολεία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη. Θεωρείται βέβαιο ότι με την ίδρυση και λειτουργία του, περισσότερες οικογένειες θα υπερβούν προκαταλήψεις και θα επιδιώξει την ένταξη των παιδιών τους σε ΣΜΕΑΕ, ως την πλέον κατάλληλη δομή της Ειδικής Αγωγής”.
▶ 2. Νέου ΕΠΑΛ στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα στο κτίριο που στεγάζεται το ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ, στο 14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, όπου θα λειτουργούν οι παρακάτω ειδικότητες που δεν συγκαταλέγονται στις ήδη προσφερόμενες, οι οποίες έχουν ζήτηση και θεωρείται ότι παρέχουν αρκετές πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης με βάση τις κρατούσες συνθήκες:
✔ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
✔ ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΥΕΞΙΑΣ, Αισθητικής Τέχνης
✔ ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Σχεδιασμού -διακόσμησης εσωτερικών χώρων.
Το νέο ΕΠΑΛ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον περίπου 150 μαθητών που αυτή τη στιγμή επιλέγουν τα ΕΠΑΛ Καλαμαριάς και Επανομής, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά.
Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αποστόλου «τα αιτήματα του δήμου Θέρμης έχουν σταλεί ήδη στις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν αποσπάσει τη θετική τους εισήγηση προς το υπουργείο. Εμείς εξηγήσαμε προς τους αρμόδιους διευθυντές Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας τους λόγους και την αναγκαιότητα της ίδρυσης αυτών των δύο σχολικών μονάδων και αναμένουμε τη θετική απόφασή τους».