ΘΕΡΜΗ : Υπό κατάληψη γυμνάσιο στη Θέρμη για την έλλειψη σχολικών λεωφορείων

Σε κατάληψη του 2ου γυμνασίου Θέρμης στο Ρύσιο προχώρησαν σήμερα μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη σχολικών λεωφορείων.
Όπως αναφέρουν τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους που παρέστησαν σήμερα στο σχολείο, λόγω της έλλειψης σχολικών λεωφορείων, έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί εδώ και έναν μήνα.
Τουλάχιστον 220 μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους στο σχολικό συγκρότημα.
«Δυστυχώς ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων είμαστε εδώ έχουμε τεράστιο πρόβλημα παρά την υπομονή που κάναμε. Όλοι μας είπαν ακόμη και από την Περιφέρεια ότι το πρόβλημα θα λυθεί», δήλωσε στο OPEN ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χαράλαμπος Τσεκούρας και πρόσθεσε:
«Σήμερα οι εκλογές τελείωσαν και οι μαθητές είναι ακόμη στο δρόμο. 220 μαθητές που μετακινούνται με τα λεωφορεία είναι στο δρόμο. Τα παιδιά μας θέλουμε να είναι στις αίθουσες και να κάνουν μάθημα. Η περιφέρεια πρέπει να είχε λύσει το πρόβλημα». Οι γονείς απέστειλαν ακόμη καταγγελία στην Περιφέρεια.
Να σημειωθεί πως, όπως ανέδειξε σε σημερινό της ρεπορτάζ η Voria.gr το πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 1.000 μαθητές στη Θεσσαλονίκη, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να σημειώνει πως προσωρινή επίλυση στο ζήτημα φαίνεται ότι μπορεί να δώσει τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή.

Διαβάστε σχετικά – Θεσσαλονίκη: Στον αέρα παραμένει η μεταφορά 1.000 μαθητών στα σχολεία – Έρχεται προσωρινή λύση με τροπολογία