ΘΕΡΜΗ : Διαμαρτυρία μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στη Θέρμη

Διαμαρτυρία μπροστά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής στη Θέρμη, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, ο ομώνυμος δήμος, μαζί με επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής.
Η διαμαρτυρία αφορούσε την αιφνιδιαστική και ακατανόητη, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, το οποίο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην έδρα του δήμου Θέρμης.
Η απόφαση αυτή, όπως υποστηρίζουν, είναι λανθασμένη και ακατανόητη για πολλούς λόγους.
  • Η περιοχή του Δήμου Θέρμης είναι από τις ταχύτερα και δυναμικότερα αναπτυσσόμενες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Είναι πρώτη σε ανοικοδόμηση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και από τις λίγες στη χώρα που κατά την πρόσφατη απογραφή παρουσίασε πληθυσμιακή αύξηση.
  • Φιλοξενεί στα διοικητικά της όρια εκατοντάδες επιχειρήσεις, σημαντικούς επιστημονικούς φορείς (ΕΚΕΤΑ, ΝΟΗΣΙΣ, ΕΛΓΟ κ.ά.), πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, καθώς και δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (τμήματα του ΑΠΘ, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας).
  • Ο κύκλος εργασιών του υποκαταστήματος της Θέρμης υπερβαίνουν τα αντίστοιχα μεγέθη άλλων υποκαταστημάτων, μεταξύ των οποίων και του γειτονικού της Καλαμαριάς, το οποίο διατηρεί η διοίκηση της Αττικής.
Από τα ανωτέρω προκύπτει με σαφήνεια ότι η ακατανόητη απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Αττικής βλάπτει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα της ίδιας της τράπεζας. Όμως, αποτελεί πλήγμα και για την περιοχή του δήμου Θέρμης, στον οποίο έχουν υποκαταστήματα όλες ανεξαιρέτως οι τράπεζες.
Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «όλα αυτά τα χρόνια ο δήμος Θέρμης στήριξε με κάθε τρόπο το υποκατάστημα της τράπεζας Αττικής, έχοντας εκεί τους λογαριασμούς και τις καταθέσεις του, αλλά και τους λογαριασμούς και τις καταθέσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θέρμης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και εκατοντάδες επιχειρηματίες οι οποίοι συναλλάσσονται με τον δήμο, να γίνουν κι αυτοί πελάτες της τράπεζας. Αλλά και η ίδια η διοίκηση του δήμου ενθάρρυνε τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της περιοχής να συναλλάσσονται με την τράπεζα Αττικής. Όλα αυτά όμως, η διοίκηση της τράπεζας τα αγνόησε και προχωρά στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Θέρμης».
Ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε ότι ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, «ο δήμος θα αποσύρει όλες τις καταθέσεις του και θα διακόψει κάθε συναλλαγή με την τράπεζα».
Παράλληλα, με προσωπική επιστολή του δημάρχου, ο δήμος έχει ενημερώσει όλους τους εκατοντάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και κάθε ιδιώτη που συναλλάσσεται με το δήμο, για την σχετική απόφαση της Τράπεζας Αττικής και τους καλεί να αντιδράσουν και να συμμετέχουν κι εκείνοι στην προσπάθεια του δήμου για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση.