ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ : Υπόθεση εκβίασης και απόπειρας αρπαγής σε βάρος 30χρονου ημεδαπού

Υπόθεση εκβίασης και απόπειρας αρπαγής σε βάρος 30χρονου ημεδαπού εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, τρεις ημεδαπούς ηλικίας 41 (γεννηθείς στη Ρωσία), 34 και 26 ετών (2 άντρες-1 γυναίκα), ενός 24χρονου Αλβανού και ενός 31 Αρμένιου, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας αρπαγής, εκβίασης, βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής και παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 11 Ιανουαρίου του 2023 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις εκ των δραστών με την απειλή άσκησης σωματικής βίας σε βάρος του 30χρονου αλλά και την απειλή πρόκλησης βλάβης σε βάρος της επιχείρησης του απαίτησαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ δύο μέρες μετά επανέλαβαν και τηλεφωνικά τις απειλές και απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού.
Στη συνέχεια, στις 14 Ιανουαρίου, σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, οι δράστες με τη χρήση βίας και την απειλή όπλου αποβίβασαν τον 30χρονο από το όχημά του και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε δικό τους όχημα, πλην όμως ο παθόντας διέφυγε και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε.
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελία.