4 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/3 της κούπας νερό
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 κ.γ. σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για αρνίσια παϊδάκια
Ξεκινήστε με την μαρινάδα. Προσθέστε σε μπολ ή ταψί όλα τα υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατέψτε καλάγια να καλυφθούν με την μαρινάδα. Σκεπάστε καλά με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Βγάλτε τα παϊδάκια από το ψυγείο και αφήστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
Κόψτε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί φούρνου και προσθέστε όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
Ψήστε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να έχουν κρούστα. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και ανακατέψτε προσεκτικά, πασπαλίστε με έξτρα ρίγανη και ξαναβάλτε στον φούρνο για 20-30 λεπτά ακόμα. Αν αρχίσουν να στεγνώνουν προσθέστε στο ταψί 1/4 της κούπας ζεστό νερό.
Βγάλτε τα παϊδάκια από την μαρινάδα και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέστε τα παϊδάκια στο ταψί με τις πατάτες και ψήστε για 20-25 λεπτά. Στα 10 λεπτά γυρίστε τα να πάρουν χρώμα και από την άλλη.
Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα παϊδάκια να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Σερβίρετε τα αρνίσια παϊδάκια με λεμόνι.