ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο, που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Είναι ιδανικό για μεσημεριανό και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια, ακόμη και τα παιδιά.
Υλικά συνταγής για λαχανόρυζο
1000 γρ. λευκό λάχανο
1 μεγάλο πράσο
1 κρεμμύδι ξερό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
250 ml. ζωμό λαχανικών
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χυμό λεμονιού
2 αυγά για την εκδοχή με αυγολέμονο
Εκτέλεση συνταγής για λαχανόρυζο
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό.
Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό και ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε.