Η κουζίνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ : Αγαπημένη … ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ !

παρουσίαση -μεταφορά:

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 

💜για το φύλλο έβαλα γύρω στα 700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κοσκινισμένο.4-5κ.σ λάδι 1 κ.σ κοφτή αλατι1κ.σ.ξυδι.νερο χλιαρό περίπου μια κούπα.εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη η αλεύρι.. ζημωσα μέχρι να γίνει εύπλαστο ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια.
@ σκεπάζω αφήνω για μισή ώρα..φτιάχνω την γέμιση με ένα κιλό σπανάκι 5-6 κρεμ.φρεσκα μισό ματσάκι ανιθο.
2 Πράσα.αλατι πιπέρι λάδι
2 αυγά
400 γρ φέτα σε τριμα.λιγο τραχανά.τον τραχανά τον βάζω γιατη τραβάει τα υγρά και δίνει υπέροχη γεύση.εαν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο ρυζακι.
💜λαδωνουμε το ταψί ανοίγω φύλλο με τη βοήθεια του νισιστε απλώνω επάνω στο ταψί έβαλα δύο Φύλλα κάτω από επάνω ρίχνω την γέμιση.καλυπτω με άλλα δύο φύλλα.
Λαδωνω χαράζω ραντίζω με λίγο νεράκι και ψήνω στους 165β.για μία ώρα περίπου.τα φύλλα που εξέχουν τα έχω γυρίσει σε κοθρο.εαν περίσσεψε ζυμάρι το βάζω ψυγείο και φτιάχνω τυροπιτάκια

 

πηγη : Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής)