ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ : Πόσες χιλιάδες πρόσφυγες θα δεχτεί κάθε περιφέρεια – Αναλυτικά τα νούμερα

Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε χθες το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρη εντολή του πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.
Τι σημαίνει όμως αυτό το «1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια» στην πράξη; Για πόσους χιλιάδες πρόσφυγες ανά περιφέρεια μπορούμε να μιλήσουμε με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό;
Ας δούμε πώς κατανέμεται ο πληθυσμός ανά περιφέρεια με βάση την τελευταία απογραφή πληθυσμού της χώρας το 2011.
Δείτε αναλυτικά:

– Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη το όριο είναι 6.000 πρόσφυγες
– Στην Κεντρική Μακεδονία 18.000 πρόσφυγες
– Στη Δυτική Μακεδονία 2.830 πρόσφυγες
– Στην Ήπειρο 3.360 πρόσφυγες
– Στη Θεσσαλία 7.300 πρόσφυγες
– Στα Ιόνια 2.000 πρόσφυγες
– Στη Δυτική Ελλάδα 6.800 πρόσφυγες
– Στη Στερεά Ελλάδα 5.470 πρόσφυγες
– Στην Πελοπόννησο 5.770 πρόσφυγες
– Στην Κρήτη 6.200 πρόσφυγες
– Στην Αττική 38.000 πρόσφυγες
Να σημειωθεί ότι περιφέρειες όπως Ήπειρος και Κεντρική Μακεδονία που θεωρούνται “υπερφορτωμένες”, δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με νέους πρόσφυγες. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φιλοδοξούν να έχουν μετεγκαταστήσει ως το τέλος του 2019 περίπου 10.000 πρόσφυγες.

Πληροφορίες: topontiki.gr