Επικαιρότητα : Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Αυλαία σε μια ιστορική δίκη με την Δικαιοσύνη να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων καταδικάζοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Δικαίωση για τα θύματα και την Δημοκρατία. «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» η πρώτη δήλωση της η Μάγδας Φύσσα.
Σε χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα ξέσπασε το συγκεντρωμένο πλήθος (πάνω από το 20.000) με το άκουσμα της ετυμηγορίας του Δικαστηρίου υπέρ της ενοχής των κατηγορουμενων.
Eurokinissi
Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι:
  1. Νίκος Μιχαλολιάκος
  2. Χρήστος Παππάς
  3. Αρτέμης Ματθαιόπουλος
  4. Ηλίας Παναγιώταρος
  5. Ηλίας Κασιδιάρης
  6. Γιάννης Λαγός
  7. Γιώργος Γερμενής
Ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι οι Άγγος, Αποστόλου, Καζαντζόγλου, Καλαρίτης, Μιχαλάρος, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Παπαδόπουλος, Πόπορη, Ρουπακιάς, Σκιατούνης, Σκάλκος, Στεργιόπουλος, Στράτος, Τσακανίκας, Τσ’ορβας, Τσαλίκης, Χατζηδάκης, Χρυσαφίτης.
Ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορούμενους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, απαλλάσσονται οι δύο.
Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι δικαστές μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος τριών εκ των τεσσάρων αρχικών παθόντων. Για τον τέταρτο παθόντα τα το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή σωματική βλάβη και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο λόγω παραγραφής.
Το δικαστήριο σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) μετέτρεψε σε απλή οπλοκατοχή για τους πρώην βουλευτές Μιχαλολιάκο, Γερμενή, Κασιδιάρη, Λαγό, Μίχο και Μπούκουρα. Τέλος, το δικαστήριο κατά περίπτωση έκρινε ενόχους οκτώ κατηγορούμενους για παράνομη οπλοκατοχή.

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή