ΕΠΙΚΑΙΡΑ : Θερμοκρασίες της ερχόμενης εβδομάδας…

Σε αποδρομή θα μπει ο παρατεταμένος καύσωνας από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.
Όπως αναφέρει, η θερμοκρασία θα έρθει σε κανονικά επίπεδα για τη χώρα, με βάση πάντα την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Έως τότε, την Κυριακή θα επικρατήσουν θερμοκρασίες έως 44 βαθμούς Κέλσιου, τη Δευτέρα 40 βαθμούς, την Τρίτη 42 βαθμούς και την Τετάρτη 44 βαθμούς Κέλσιου.
Με βάση αυτές τις θερμοκρασίες ο μετεωρολόγος σημειώνει ότι «στους κλειστούς κάμπους (σ.σ. όπως αυτοί της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας) θα επικρατήσουν έως και 1-2 βαθμοί υψηλότερη θερμοκρασία, στις ορεινότερες περιοχές (πχ 500-1.000 μέτρα υψόμετρο) 4-8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία και στα παραθαλάσσια αλλά και τα νησιά 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία».
Όσον αφορά την αποδρομή του καύσωνα, αυτή ξεκινά από την Πέμπτη σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως 37 βαθμούς Κέλσιου. Ακολούθως την Παρασκευή θα επικρατήσουν 35 βαθμοί, το Σάββατο 36 βαθμού, την Κυριακή 36 βαθμοί και τη Δευτέρα αντίστοιχα 36 βαθμοί Κέλσιου.
Αναλυτικά το γράφημα που παρέθεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις θερμοκρασίες της ερχόμενης εβδομάδας: