Ελεύθερο ΒΗΜΑ : “Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να …φαίνεται τίμια αλλά και να είναι “

 

ΤΟΥ : Θεόδωρου Κοκκινίδη  (Από το  face book )

 

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να …φαίνεται τίμια αλλά και να είναι .
[ Το άλλαξα για να ταιριάζει στην περίπτωση]
Το θέμα είναι η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Διευθυντή της Δ.Ε.Δ.Υ.Θ. “ΝΕΦΕΛΗ”.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ 1] Η παραπάνω επιχείρηση με την 3/19 από 11-2-1919 συνεδρίαση του Δ.Σ. πήρε την απόφαση να προκηρύξει διαγωνισμό για την πρόσληψη νέου λόγω λήξης την 31-8-19 της θητείας του Διευθυντή της.
2] Με την ίδια απόφαση ορίστηκαν ως επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού μέλη του Δ.Σ. των οποίων η θητεία έληγε επίσης την 31-8-19.
3] Ο διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε μέχρι την 31-8-19 που έληξε η θητεία του Δ.Σ. και του Διευθυντή.
4] Μέχρι σήμερα δεν συγκροτήθηκε νέο Δ.Σ. παρά τις προβλέψεις του νόμου για συγκρότησή του μέχρι 31-12-19.
5] Την 7-4-20 προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή με θητεία όπως αναφέρεται στην [1] απόφαση από 1-9-19 μέχρι 31-8-1923.
6] Οι όροι και τα προσόντα των υποψηφίων καθορίστηκαν από το Δ.Σ. του οποίου η θητεία έχει λήξει προ πολλού.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1] Το Δ.Σ. της επιχείρησης νομιμοποιείται μετά την λήξη της θητείας του?
2] Υπάρχει κάποια απόφαση των συναρμοδίων Δήμων ή άλλου οργάνου που να παρατείνει την θητεία του Δ.Σ.και κατά συνέπεια και της ορισθείσας επιτροπής διαγωνισμού και αν ναι ποια?
3] Στο διαρρεύσαν διάστημα ο νυν Διευθυντής ασκούσε νόμιμα τα καθήκοντά του και μισθοδοτούνταν ? Βάσει ποιας αποφάσεως ?
4] Υπάρχει μήπως διάταξη , κανονισμός κλπ που προβλέπει ότι όσο δεν συγκροτείται το νέο Δ.Σ. παρατείνεται αυτοδίκαια η θητεία του καθώς και του παρόντος Διευθυντή? Αν ναι ποια είναι η διάταξη.
5] Γνωρίζουν οι Δημοτικοί σύμβουλοι τι ακριβώς συμβαίνει? Εχουν ενημερωθεί ? Δεν είναι υποχρέωση των Δημάρχων να τους ενημερώσουν λεπτομερώς και να τους συμβουλευτούν? ΄Η μήπως η ύπαρξη και η παρουσία των δημοτικών συμβούλων περιορίζεται στην υπερψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων σύμφωνα με την βούληση των αρχηγών?
6] Με αυτά τα δεδομένα της αδιαφάνειας και της ευνοιοκρατίας εύλογο είναι να γεννώνται βάσιμα και σοβαρά ερωτήματα μη τήρησης των νόμων και των κανόνων σε όλο το φάσμα των δράσεων της διαδημοτικής επιχείρησης .
Στα ερωτήματα αυτά πρέπει να δοθούν σύντομα ξεκάθαρες απαντήσεις. ΄Οσο δεν γίνεται αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι είτε από ολιγωρία των συνυπευθύνων Δημάρχων είτε λόγω σκοπιμοτήτων που επέβαλε κάποιο αόρατο κογκλάβιο οδηγηθήκαμε σ΄όλα αυτά τα ευτράπελα.
Οσο για τα υπό στοιχείο [8 ] προσόντα των υποψηφίων και την ανεκδιήγητη “συνέντευξη” δεν θα σχολιάσω γιατί αποτελούν όνειδος για την σημερινή εποχή της διαφάνειας του νέου ύφους και ήθους που πρέπει να επιδεικνύει η κάθε εξουσία. Θα ήταν πιο έντιμο να προσληφθεί απ΄ευθείας ο εκλεκτός ή η εκλεκτή ώστε να μη ευτελίζονται θεσμοί και νόμοι.
Η σιωπή θα εκληφθεί ως αποδοχή μεθοδεύσεων και συμφωνιών κάτω από το τραπέζι.
Theodoros Kokkinidis