Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή προς τον πρόεδρό του δημοτικοί συμβουλίου Χαλκηδόνος

Απο τον δημοτικό σύμβουλο Χαλκηδόνος Αντρέα Οκλαλιώτη πήραμε και δημοσιεύουμε την ποιο κάτω επιστολή :

Οκλαλιώτης Ανδρέας
ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος
Κο Ταχτατζόγλου Γαβριήλ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΚΛΑΛΙΩΤΗ ΑΝΔΡΕΑ
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
παρακαλώ η παρούσα επιστολή όπως κοινοποιηθεί στον Δήμαρχο μας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, όπως επίσης και σε κάθε επίσημο Θεσμικό Φορέα του Δήμου μας. Εξαιτίας της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ του ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, θα πρέπει να επικρατήσει υπευθυνότητα, σύνεση και ψυχραιμία σε όλους μας, για να μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις οι οποίες θα είναι προς όφελος των Δημοτών που υπηρετούμε. Διαφωνώ ριζικά με τον τρόπο πραγματοποίησης του Δημοτικού μας Συμβουλίου (Δια περιφοράς), την ώρα που μάλιστα η τεχνολογία μας επιτρέπει μέσω τηλεδιάσκεψης να ανταλλάξουμε προτάσεις, να θέσουμε προβληματισμούς και διαλογικά να λάβουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση επί πολλών θεμάτων.
Δεν θα μπορέσουν να συζητηθούν θέματα που έχουν προκύψει από την έκτακτη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε άμεσα αποφάσεις οι οποίες θα δίνουν τις απαντήσεις που ζητούν οι Δημότες από εμάς. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 1. Δημιουργία Δημοτικού φορέα Διαχείρισης της Πανδημίας του Κορονοϊού για λήψη, ενημέρωση, παροχής βοήθειας και συντονισμού των υπευθύνων που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία. 2. Απαλλαγή των πληγέντων από την νόσο σε Δημοτικά Τέλη,
Τέλη Ύδρευσης και ότι άλλο χρειασθεί (Με σημερινή δήλωση του Υπουργού θα έχουμε πλέον το δικαίωμα αυτής της απαλλαγής). 3. Απόφαση για ρυθμίσεις χρεών προς τον Δήμο, οι οποίες θα ευθυγραμμίζονται με της κεντρικής Διοίκησης εάν είναι εφικτό, για άτομα που χάνουν την εργασία τους και θα προσπαθήσουν πλέον να επιβιώσουν επιδοματικά. 4. Αυτούσια στο διαδίκτυο διαβάζουμε για έναν προβληματισμό τον οποίο και σας μεταφέρω.<< Με όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε μέρα προκύπτει και ένα νέο πρόβλημα .Με το κλείσιμο των σχολικών δομών καθώς επίσης και των παιδικών σταθμών ανακύπτει το πρόβλημα των τροφείων .
Υπάρχουν γονείς που πληρώνουν μηναία τροφεία και δεν εντάσσονται στα προγράμματα του ΕΣΠΑ .
Η Δημοτική αρχή και Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μας οφείλει και πρέπει να απαλλάξει τους γονείς αυτούς από το βάρος της υποχρέωσης αυτής για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι έκτακτες συνθήκες. Θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις!!>> 5. Εξ αποστάσεως διδασκαλία και κάθε μορφής ενέργεια που θα την βοηθήσει, διότι στην παρούσα φάση διαπιστώνω ότι υπάρχει μόνο εθελοντική δράση, εκτός φυσικά εάν κάνω λάθος.
Συνδέσεις αγωγών, ασφαλτοστρώσεις, οικονομικά και τεχνικά θέματα τα αφήνουμε για τις επόμενες συνεδριάσεις, διότι η υγεία του κάθε πολίτη σε κάθε φάση της ζωής μας είναι το ένα και μοναδικό σημείο αναφοράς.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΟΚΛΑΛΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ