Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χαλκηδόνος

Από τον ανεξάρτητο  δημοτικό σύμβουλο Χαλκηδόνος κ Λουκά Ευσταθιάδη

πήραμε και δημοσιεύουμε την ποιο κάτω επιστολή :

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ : 

Γέφυρα Χαλκηδόνος : "Λίγοι πολιτικά..." - Makedonia Press

ΕΠΙΣΤΟΛΗΑΙΤΗΣΗ                                                                          Τετάρτη/8/12/2020

Από : Ευσταθιάδης Λουκάς του Συμεών, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος Θεσ/νίκης, 28ης Οκτωβρίου 12 – Γέφυρα Θες/νίκης

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος κ. Ταχτατζόγλου Γαβριήλ

Κοινοποίηση : Δήμαρχο Χαλκηδόνος

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω :

Πρόσφατα σε μία από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε ως θέμα το αίτημα της εταιρίας VIOLAR για παραχώρηση-ανταλλαγή του δημοτικού δρόμου που συνδέει τη Γέφυρα με τον οικισμό της Κάτω Γέφυρας. Το θέμα το αποσύρατε τότε, προς πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.

Μετά από λίγες μέρες ως διοίκηση προχωρήσατε σε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου με τον επιχειρηματία, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γέφυρας και τους αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων. Για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνάντησης καθώς και για όσα συζητήθηκαν και ενδεχομένως συμφωνήθηκαν σε αυτή, αποφύγατε μέχρι σήμερα  να ενημερώσετε τους δημοτικούς συμβούλους  και ούτε εκδώσατε κάποια ανακοίνωση προς τους δημότες μας.

Σας επισημαίνω επίσης, ότι στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Συμβουλίου, με τη δική σας συνδρομή και κάλυψη, ο Δήμαρχος απέφυγε εντέχνως σε σχετική μου ερώτηση να ενημερώσει το Σώμα για τη συνάντηση αυτή.

Κύριε Πρόεδρε

Επειδή με έκπληξη πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά της Διοίκησης να έρθει το θέμα προς απόφαση άρον-άρον τώρα, ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ όπου οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς διάλογο, με ένα ναι ή με ένα όχι.

Επειδή η στάση της Διοίκησης (στην οποία μετέχετε), να αποφεύγει να ενημερώσει τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους δημότες και να επιλέγει τελικά να συζητάει ένα τόσο σοβαρό θέμα πίσω από κλειστές πόρτες, είναι για εμένα ανεπίτρεπτη, παρεξηγήσιμη και επιλήψιμη,

Επειδή τυχόν μυστικές συμφωνίες και μεθοδεύσεις για την εξυπηρέτηση πολιτικών και προσωπικών συμφερόντων δεν θα μείνουν κρυφές από την κοινωνία.

Επειδή το θέμα αφορά την παραχώρηση σημαντικού περιουσιακού και αναπτυξιακού στοιχείου του Δήμου μας, η παραχώρηση του οποίου (χωρίς να υπάρχει πραγματικό συμφέρον για το Δήμο αλλά μόνο για την επιχείρηση) δύναται να θεωρηθεί σκάνδαλο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Για τους λόγους αυτούς κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή να μην επιχειρήσετε να φέρετε το συγκεκριμένο θέμα σε δια περιφοράς συνεδρίαση εν μέσω πανδημίας.

Έχετε ως Πρόεδρος του Συμβουλίου την υποχρέωση να σεβαστείτε το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε Δημοτικού Συμβούλου και δημότη για ενημέρωση και διάλογο και να φροντίσετε ώστε το σημαντικό αυτό ζήτημα να έρθει προς συζήτηση μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων, από τη στιγμή μάλιστα που για το Δήμο μας δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία βία να έρθει τώρα.

Εάν όμως σε αντίθετη περίπτωση φέρετε τώρα το θέμα προς λήψη απόφασης, θα δείξετε ότι ως Διοίκηση επιδιώκετε απροκάλυπτα να περάσετε μια απόφαση εν αγνοία και εν υπνώσει της τοπικής κοινωνίας, προς εξυπηρέτηση συμφερόντων ενός ιδιώτη και όχι του Δήμου Χαλκηδόνος.

Θα δείξετε τέλος ότι με προκλητικό τρόπο αγνοείτε τους κατοίκους της Γέφυρας, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ούτε από το Τοπικό τους Συμβούλιο, ούτε από τον επιχειρηματία αλλά ούτε και από τη διοίκηση του Δήμου για το αίτημα και τις επιδιώξεις της επιχείρησης.

Έχετε λοιπόν την υποχρέωση να αποφύγετε μια τέτοια ενέργεια η οποία θα επιχειρεί να αφαιρέσει από τους Δημοτικούς Συμβούλους το δημοκρατικό τους δικαίωμα για ενημέρωση και διάλογο.

Με εκτίμηση

ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ