Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ

ΑΤΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ
Πριν μια εβδομάδα ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κος Αποστόλου με πληροφόρησε ότι θα κάνει έκτακτο συμβούλιο για το ΚΕΚ Νεφέλη. Τον ρώτησα ‘’γιατί’’ και μου απάντησε ότι του είπε πρόσωπο από το ΚΕΚ «θα το πάρω και θα φύγω». Του απάντησα ότι αυτά είναι γελοιότητες.
Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου μου έστειλε πρόσκληση για ΕΚΤΑΚΤΟ συμβούλιο. Του ζήτησα εγγράφως να μου απαντήσει ποιος είναι ο έκτακτος λόγος και σε κάθε περίπτωση να καλέσει και τον Δ.Σ. κ. Σαραφίδη.
Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου μου απάντησε εγγράφως ότι συγκαλεί το συμβούλιο γιατί «διαχέεται μια ΦΗΜΗ για μεταφορά του ΚΕΚ» και ότι «δεν είναι αρμόδιος να καλέσει τον κ. Σαραφίδη».
Την Τετάρτη γίνεται το συμβούλιο που καταλήγει στην έκδοση δημόσιας ανακοίνωσης.
Σαν Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και σαν παλιός Πρόεδρος δηλώνω ότι είναι άτοπο και ερασιτεχνικό να συγκαλείται Τοπικό Συμβούλιο γιατί «διαχέονται φήμες» ή γιατί κάποιος είπε «θα το πάρω και θα φύγω», θαρρείς και είναι μαγαζάκι του το ΚΕΚ. Το Τ.Σ. είναι θεσμικό όργανο και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στα χέρια ορισμένων για να εξυπηρετούν προσωπικές επιδιώξεις.
Σημειώνω επίσης ότι η σημερινή Διοίκηση ψήφισε πριν ένα μήνα την παραχώρηση της Κοινότητας Γέφυρας στο ΚΕΚ ως το 2023. Είναι αυτό πρόθεση να διώξει το ΚΕΚ ή να λοιδορήσει τη λειτουργία του;
Είναι όμως υποχρέωσή μας να πάρουμε απαντήσεις σε αυτά που έλεγε προηγούμενος Δήμαρχος : «το αμαρτωλό ΚΕΚ» και «πλέον το εξαγνίσαμε το ΚΕΚ». Απαντήσεις που κάποιοι απέφυγαν να δώσουν ως τώρα.
Άραγε αυτή η έλλειψη απαντήσεων δεν ανησυχεί το Τ. Σ. ; Δεν αφήνει απορίες για το τι θα συμβεί στο μέλλον; Μόνο το να μη φύγει από τη Γέφυρα έχει σημασία;
Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ερευνήσουμε : γιατί (σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο) ήταν αμαρτωλό το ΚΕΚ; Από τι εξαγνίστηκε; Και θα το κάνουμε.
Τέλος εγώ δεν δέχομαι τη γνώμη κάποιων ότι η ανακοίνωση του Τ.Σ. Γέφυρας ήταν «βαλτή» με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και ότι το Τ.Σ. κάπου πρόσκειται. Ήταν όμως άτοπη και ερασιτεχνική. Και είναι και άδικη ειδικά για τον νέο Πρόεδρο του ο οποίος έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις.
Μια γνώμη του δίνω και δημοσίως : Ας προσέξει αυτούς που θέλουν να χρησιμοποιούν τους θεσμούς προς ίδιον όφελος.