Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Αρχή άνδρα δείκνυσι – Η εξουσία αποκαλύπτει τις ικανότητες του ανθρώπου.

ΤΟΥ : ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (2017-2019)
Δημοτικός σύμβουλος με την Σύμπραξη Ευθύνης

 

Διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανών συνθηκών, εν αναμονή της κρισιμότερης μάχης. Της επαναφοράς της εθνικής οικονομίας διατηρώντας την κοινωνική συνοχή, εν μέσω της διαρκούς υγειονομικής κρίσης, της εξ’ ανατολών απειλής της εθνικής μας ασφάλειας και της αβεβαιότητας λόγω των παγκόσμιων ανακατατάξεων.
Εν μέσω αυτών των συνθηκών, διαταράχθηκε και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντί σοβαρότητας και κλίματος συστράτευσης, η αδράνεια, η αλαζονεία και οι παραλείψεις της διοίκησης, οδήγησαν στο καινοφανές φαινόμενο να εισηγείται και να αποφασίζει η αντιπολίτευση και να εκτελεί η διοίκηση. Έτσι, ο κ. Αναγνωστόπουλος υπέστη μια βαριά πολιτική ήττα. Υπέστη την απώλεια της δεδηλωμένης εμπιστοσύνης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορεί ο παραμορφωτικός ισχύων νόμος να του επιτρέπει να διοικεί, δεν διαθέτει όμως την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση.
Προ ολίγων ημερών, εν τω μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, πήραμε την πολιτική του απάντηση. Μια απάντηση που δείχνει το πολιτικό ήθος και το πολιτικό ύψος, του πολιτικού ανδρός. Επεχείρησε να εκμεταλλευτεί μια τυπική ανακοίνωση για μια έγκριση χρηματοδότησης προκειμένου να πάρει ρεβάνς για τις πολιτικές του ήττες και να καταφερθεί εναντίον όλων, αδιακρίτως. Αντί για ευχές μοίρασε αφορισμούς. Όμως, ανάμεσα στους αφορισμούς του διαπιστώσαμε την ακούσια προσπάθεια του να επαινέσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης στον τομέα του αθλητισμού. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1ον: Η πρόταση για τα γήπεδα της Γέφυρας και του Αγίου Αθανασίου επεξεργάστηκε και υποβλήθηκε την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019 (απόφαση 56/27-02-2019 του ΔΣ ,υποβολή αίτησης 24-04-2019, σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΜΑΕΠΥΠ /224430/7231/1155/291/30-04-2019), έναν μήνα δηλαδή πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019. Η πρόταση μας συμπλήρωνε την δουλειά και το έργο που είχαν καταθέσει προηγουμένως οι διοικήσεις του κυρίου Αραμπατζή στον τότε Δήμο Αγίου Αθανασίου και η συνδιοίκηση Δαικούδη- Μπίκου στον ενιαίο Δήμο Χαλκηδόνος. Βέβαια, αυτό δεν θα το διαβάσετε στις ανακοινώσεις του κ. Αναγνωστόπουλου. Εκείνη την περίοδο μας κατηγορούσε για αμέλεια υποχρεώσεων, για ανυπαρξία οραμάτων και έργων, για μαρασμό των χωριών. Η ιστορία έρχεται να τον διαψεύσει.
2ον: Πλην των παραπάνω γηπέδων η προηγούμενη διοίκηση στον τομέα του αθλητισμού μερίμνησε για την κατασκευή κερκίδων στα γήπεδα
Άδενδρου, Μικρού Μοναστηρίου, Παρθενίου, Κουφαλίων, την κατασκευή στεγάστρου (προβλέφθηκε και η κατασκευή πρόσθετου στεγάστρου για τις υφιστάμενες ασκεπείς κερκίδες), κυλικείου, δημοσιογραφικού θεωρείου, ιατρείου και wc ΑΜΕΑ στο γήπεδο Κουφαλίων, την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην Νέα Μεσήμβρια, ολοκλήρωσε προμελέτη για την στέγαση-επέκταση-ενεργειακή αναβάθμιση του ανοιχτού Κολυμβητηρίου και πέτυχε την ένταξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου της Γέφυρας.
Χρησιμοποιώντας τις δικές του λέξεις μαθαίνουμε ότι τα παραπάνω έργα καλύπτουν σχεδόν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.
Δεν μαθαίνουμε όμως ποιες ήταν οι ενέργειες του προς τον κύριο Θεοδωρικάκο (μαζί με την δικιά μας πρόταση ενέκρινε και αρκετές ακόμη) και νοιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει. Ούτε μας ενημερώνει ποια ήταν η συμβολή του στην εξασφάλιση τόσο της χρηματοδότησης του Πράσινου σημείου όσο και των γηπέδων Αγίου Αθανασίου και Γέφυρας.
Η ίδια η πραγματικότητα αναιρεί την λαϊκίστικη και διχαστική επιχειρηματολογία του περί μαρασμού της περιφέρειας επ’ ωφελεία του κέντρου, με την οποία κατάφερε να υφαρπάξει την ψήφο των συμπολιτών μας.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος προσπαθεί να σφετεριστεί για άλλη μια φορά το έργο και τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης, αντί να σεβαστεί το γεγονός ότι δρέπει τους καρπούς της εργατικότητας, της παρεμβατικότητας και της αποτελεσματικότητας της διοίκησης μας . Μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ούτε ένα δείγμα του οράματος του για τον Δήμο μας. Προσπαθεί να αναδείξει την υλοποίηση των έργων που εξασφάλισε η προηγούμενη διοίκηση ως πρωταρχικό του στόχο καλύπτοντας την οραματική του λειψυδρία. Και φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν και στον τομέα του αθλητισμού. Του υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση συνέχισε όλα τα έργα που βρήκε σε εξέλιξη. Δεν παρέλειψε, όμως, να δημιουργήσει και την δική της παρακαταθήκη με σημαντικές παρεμβάσεις σε σχεδιασμούς και υλοποιήσεις σημαντικών έργων.
Μπορεί ο ίδιος να έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και να έχει αποκτήσει ανοσία σε κάθε έννοια δημοκρατίας. Όμως, οι δημότες μας ανήσυχοι και κουρασμένοι, ίσως τρομοκρατημένοι, περιμένουν από μια διοίκηση να σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στο άγνωστο της νέας εποχής.
Εμείς είμαστε εδώ, ως θεσμική αντιπολίτευση, για να διασφαλίσουμε την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και την αναπτυξιακή του πορεία.
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

Ιωάννης Μιχαήλ Παπαμιχαήλ
Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (2017-2019)
Δημοτικός σύμβουλος με την Σύμπραξη Ευθύνης