Ελεύθερο ΒΗΜΑ : ( Αρθρο ) “Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑΣ, Η …..ΕΥΡΩΠΗ και το αλισβερίσι”

ΤΟΥ : ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ

(Πρώην δήμαρχος Νάουσας)

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Προσωπικά, δεν με εξέπληξε καθόλου που ο δικτάτορας Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον πανάθλιο, εξεφτελιστικό και υποτιμητικό τρόπο στους δύο κορυφαίους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών “θεσμών”. Πέραν του οτι φταίνε και οι αδρά αμοιβόμενοι συνεργάτες της κ. Ούρσουλα Φον Ντε Λαϊεν -που δεν απαίτησαν από την Τουρκία να εφαρμόσει ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ το θεσμικό “πρωτόκολλο”-, αυτός που δεν έπραξε το πρέπον ήταν για μένα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ. Δεν είχε λοιπόν το ανάστημα ή και το πολιτικό ρεφλέξ, αν θέλετε, να αντιδράσει αμέσως για την “απρέπεια” του τραμπούκου Ερντογάν. Και το μόνο που τον ένιαξε ήταν να …στρογγυλοκαθίσει και να φωτογραφηθεί δίπλα στον Σουλτάνο, αγνοώντας προκλητικά για την ομοιόβαθμη …..εταίρα του! Αυτό κι αν ήταν τούρκικη… “φιλοφροσύνη και φιλοξενία”. Αλλά μη γελιόμαστε. Το γεγονός δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Ήταν αντίθετα, μελετημένο και απολύτως προετοιμασμένο. Καταντά δε βλακεία, οτι δήθεν δεν υπήρχε στο “Μέγαρο” και μια τρίτη…. ίδια πολυθρόνα! Η χοντράδα αυτού του τούρκικου ψέματος, αποδεικνύεται και από παρόμοιες φωτογραφίες από παλιότερες συναντήσεις Ηγετών.
Το έκανε επομένως ο Ερντογάν δολίως και σκοπίμως, θέλοντας να προσβάλλει: α) Και τη γυναίκα κ. Φον Ντεν Λάϊεν β) Και την ίδια την Ε. Ε. (ως θεσμό) που την έχει μόνο για να της απομυζά χρήματα, να την εμπαίζει και να την ευτελίζει όπου τη βρει μπροστά του.
Πάραυτα λοιπόν, όφειλαν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ της Ε.Ε. και πριν καθίσει κανένας τους, να διαμαρτυρηθούν ΕΝΤΟΝΑ στον Φασίστα Ερντογάν, να του τα ψάλουν εκεί -μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς για να τον κάνουν παγκοσμίως ΡΕΖΙΛΙ – και αμέσως να σηκωθούν να ΦΥΓΟΥΝ. Αντί αυτού όμως, τι είδαν δισεκατομμύρια κόσμος; Την καημενούλα την Ούρσουλα -κι όπως “μινιόν” είναι-, έμεινε παραπέρα ….στη “sofa” με το …μαξιλαράκι παρέα (!), να κοιτάζει εκ του μακρόθεν σαν κακομοίρα τις συζητήσεις των δύο …ΑΝΔΡΩΝ. Ενώ ήταν ισότιμη! Τι προσβολή;
Αυτό που της έκανε ο Δικτάτωρ, ήταν χυδαίο. Μπροστά στα μούτρα της -εντελώς προκλητικά- εφάρμοσε την μόλις πριν λίγες μέρες αποχώρησή του από τη “Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Γυκαικών” της Κων/πολης. Σαν να της έλεγε στην ψύχρα: “Εγώ αποφασίζω και διατάσσω, τις διεθνείς συμβάσεις- ακόμη κι αυτές που υπέγραψα εγώ εδώ σ’αυτή την Πόλη, τις γράφω στα @…….@ μου και εσάς όλους το ίδιο…” !!!
Κι αυτή, το αποδέχθηκε έτσι άκομψα, τυρανικά, εξεφτελιστικά! Χάριν …. ευγένειας! Ευγένεια σε ποιόν; Σ’αυτόν τον ΤΥΡΑΝΟ; Σ’αυτόν τον ΦΑΣΙΣΤΑ; Ναι, αλλά εκεί κ. Ούρσουλα, δεν εκπροσωπούσατε τον εαυτό σας. Ήσασταν η ίδια η ΕΥΡΩΠΗ και καμια 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι Πολίτες. Τι κρίμα!
Τα αποτελέσματα της 3ωρης συζήτησης δεν τα ξέρω. Όμως, η εικόνα που πέρασε τελικά στους Ευρωπαίους, ήταν μιας πολύ μικρής-απελπιστικά μικρής- Ε. Ε. που: α) Δεν έχει σχέδιο, β) Δεν ξέρει που βαδίζει και τι θέλει, γ) Δεν έχει Ηγέτες, δ) Δεν έχει ενότητα, ε) Άγεται και φέρεται από τις εκάστοτε διαθέσεις της Γερμανίας, στ) Είναι άκρως υποχωρητική σε τσαμπουκάδες, τραμπούκους και Φασίστες και ζ) Αυτό που την ενδιαφέρει, είναι η διαφύλαξη των εκατέρωθεν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Αυτό που λέγεται και τουρκιστί: “αλισβερίσι” ή και “παζάρι”. Τράπεζες, δανεισμοί, βιομηχανίες, συνάλλαγμα, ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ κλπ. Οι δε “κυρώσεις” σε βάρος της επιθετικής, βάρβαρης, Ισλαμο-σκοταδιστικής Τουρκίας, αναβάλονται από “Σύνοδο” …σε “Σύνοδο”. Μέχρι να πετύχουν (Τουρκία και Ε.Ε.) την υποχώρηση της Ελλάδας σε Αιγαίο, Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ κλπ. Είναι ολοφάνερη η κοροϊδία.
Τελικά, από μια τέτοια Ευρώπη τι να περιμένουμε;
………………………………………..
Μια μόνη ελπίδα φάνηκε προχτές. Αυτή του “διορισμένου” πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Ντράγκι που αποκάλεσε τον σουλτάνο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ. Πόσο το χάρηκα δε λέγεται. Κι επειδή δεν τον νοιάζουν οι …ψήφοι επανεκλογής του, έκανε αυτό που όλοι πιστεύουν από μέσα τους και συζητάνε μεταξύ τους, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το λέει ΔΗΜΟΣΙΑ. Ελπίζω να μην τα “μαζέψει”.
Ηταν τελικά, ένα φως στο βαθύ και σκοτινό τούνελ που βαδίζει η ….Γερμανική μικρο-Ευρώπη.