Ελεύθερο ΒΗΜΑ : ( ΑΡΘΡΟ) Η λύση για τα αδέσποτα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα αδέσποτα ζώα αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στον δήμο μας (Πυλαίας-Χορτιάτη), όπως και σε πολλούς άλλους δήμους της χώρας μας. Οι αδέσποτες γάτες και σκύλοι πληθαίνουν στους δρόμους μας, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, ενώ δημιουργούν και επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους.
Ως υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος και έμπειρος κτηνίατρος, έχω αφιερώσει πολλά χρόνια στη μελέτη του προβλήματος και την αναζήτηση της καλύτερης λύσης για τον δήμο μας. Είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω ότι βρήκαμε μια ολοκληρωμένη λύση που θα επιλύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και θα διασφαλίσει την ευζωία τους.
Μετά από πολλές συζητήσεις και συναντήσεις με την τοπική κοινότητα, καταλήξαμε στην ιδέα της ίδρυσης ενός καταφυγίου για αδέσποτα ζώα στην περιοχή μας. Αυτό το καταφύγιο θα παρέχει καταφύγιο, φροντίδα και αγάπη σε αυτά τα αδέσποτα ζώα, προσφέροντας τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους.
Το καταφύγιο θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού, όπως θεράποντες κτηνίατροι, ζωοκόμοι  και εκπαιδευμένοι  εθελοντές. Οι ζωή των αδέσποτων ζώων θα βελτιωθεί σημαντικά μέσω της ιατρικής φροντίδας, του εμβολιασμού τους, της αποπαρασίτωσης και της σωστής διατροφής  ώστε να  τους παρέχεται  μια βραχεία διαμονή και μέσω της υιοθεσίας μια ασφαλή κατοικία.
Επιπλέον, το καταφύγιο θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υπευθυνότητα της υιοθεσίας και της φροντίδας των ζώων. Θα διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερωτικές εκδηλώσεις, ομιλίες σε μαθητές σχολείων και εκστρατείες υιοθεσίας, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους πολίτες μας να αγαπήσουν  τα ζώα και να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Ως έμπειρος κτηνίατρος, αναλαμβάνω προσωπικά την επίβλεψη του καταφυγίου.  Με πάθος και αφοσίωση προσφέρω τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μου για την υγεία και την ευημερία των ζώων που φιλοξενούνται εκεί. 
Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων απαιτεί συλλογική προσπάθεια και συνεργασία. Σας καλώ όλους να στηρίξετε το καταφύγιο και τις προσπάθειες μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου καθένα ζώο έχει ένα σπίτι και μια οικογένεια που το αγαπά.
Μέχρι την ίδρυση και λειτουργία του καταφυγίου, θα συνεργαστούμε με όλους τους κτηνιάτρους και τα ιδιωτικά ξενοδοχεία σκύλων  που εδρεύουν στο Δήμο μας, μέσω προκήρυξης διαγωνισμών, αλλά και με όλα τα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές .
Θα υπάρξουν χορηγίες για όσους υιοθετούν ένα ζώο, αλλά και λύση για όσους αδυνατούν να κρατήσουν το ζώο τους για λόγους ανωτέρας βίας.
Ας ενωθούμε για να δώσουμε μια νέα ελπίδα σε αυτά τα αδέσποτα ζώα και να δημιουργήσουμε έναν περιβάλλον που προάγει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευημερία Μαζί μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατέψουμε τα αδέσποτα ζώα, δίνοντάς τους την αξιοπρέπεια που τους αξίζει.
Αν έχετε απορίες ή ιδεες σχετικά με το καταφύγιο και αλλες λυσεις για τα αδέσποτα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω link https://l.linklyhq.com/l/1rGn8
Εδω μπορειτε να με γνωρίσετε καλύτερα https://l.linklyhq.com/l/1rGnA 
Με εκτίμηση 
Βασίλης Ψυχογιός