ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ : Αρθρο του ΚΩΣΤΑ ΧΟΥΛΙΑ για την επικείμενη μεταφορά υπηρεσιών στο δήμο Χαλκηδόνος

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του –Δήμος_Χαλκηδόνος- έγινε αναφορά για επικείμενη μεταφορά υπηρεσιών από Κουφάλια σε Χαλκηδόνα, από Χαλκηδόνα σε Άγιο Αθανάσιο και τούμπαλιν. Γενικώς, υπήρχε ένας οίστρος μετακίνησης και μετεγκατάστασης προσωπικού και υπηρεσιών. Θα αποφύγω τον πειρασμό να σχολιάσω ότι οι αλλαγές αυτές αναγγέλλονται προφανώς χωρίς την εκπόνηση σχετικής μελέτης σκοπιμότητας, οικονομικοτεχνικής μελέτης, χωρίς τη λήψη προγενέστερης σύμφωνης απόφασης ΤΡΙΩΝ διαφορετικών συμβουλίων (Δήμου Χαλκηδόνος, ΔΕΥΑΧ, ΟΚΠΑΧ), χωρίς την τροποποίηση των κανονισμών λειτουργίας αυτών, χωρίς τη σχετική διαβούλευση και συμβουλευτική γνώμη των τοπικών συμβουλίων, συλλόγων και κοινωνιών, χωρίς κάποιο μπούσουλα και κεντρικό σχεδιασμό βρε αδερφέ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα· η αποθήκη της πρώην ΚΥΔΕΠ στο Βαθύλακο. Αυτό το κτιριακό στολίδι που εδώ και δέκα και πλέον χρόνια ανακαινίστηκε εκ θεμελίων και παραμένει μέχρι και σήμερα αναξιοποίητο. Αγοράστηκε με δάνειο από τον τότε Δήμο Αγίου Αθανασίου για τη δημιουργία δημοτικού καταστήματος και πολιτιστικού κέντρου.
Επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε από το Δήμο Χαλκηδόνος πάλι με ίδια κεφάλαια για τη λειτουργία παιδικού σταθμού. Κοινώς, ξοδεύτηκαν ένα σκασμό λεφτά των δημοτών. Ξέσπασε η οικονομική κρίση, σώθηκαν τα χρήματα, ξέμεινε το έργο ανολοκλήρωτο. Κρίθηκε τότε σκόπιμο να μην εγκαταληφθεί στη μοίρα του ή να χαραμιστεί ως αποθήκη για κάποιο κοινωνικό παντοπωλείο ή φαρμακείο αλλά να παραχωρηθεί η χρήση (όχι η ιδιοκτησία) για τη στέγαση συνοριοφυλακής με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του τότε τοπικού και δημοτικού συμβουλίου.
Απόφαση που παρατάθηκε μέχρι το Δεκέμβριο του 2019. Μετά σιωπή. Θα δοθεί νέα παράταση για να εγκατασταθούν οι συνοριοφύλακες; Αν όχι, γιατί; Θα μετεγκατασταθεί μέσα σε αυτό το πάνε έλα των δημοτικών υπηρεσιών κάποια άλλη υπηρεσία ή θα απαξιωθεί ως αποθήκη τροφίμων και φαρμάκων; Θα αξιοποιηθούν στην τελική οι κτιριακές υποδομές του δήμου με γνώμονα τις ανάγκες του ή απλά με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση τοπικιστικών υποσχέσεων;
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος