Ελευθερο ΒΗΜΑ : (Αρθρο) Η απογοητευτική πολιτική στάση του Δημάρχου και η πολιτική επιπολαιότητα συμβούλων

 

ΤΟΥ : ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥTIKH ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Δεν περιμέναμε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταλάβουμε ότι έχουμε ένα δήμαρχο o οποίος προκαλεί απογοήτευση με τις πολιτικές ενέργειές του. Οι πράξεις του όμως στην υπόθεση της εταιρίας η οποία αγόρασε την παλιά ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μου γεννούν πολλά ερωτήματα που πηγάζουν από τα εξής :
1ον Αδιαφόρησε όλο το χειμώνα για την όχληση που προκαλούσε η λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού και δεν ενδιαφέρθηκε, παρά τις καταγγελίες, να δει αν υπήρχε Άδεια Λειτουργίας.
Έπρεπε να έρθει η απόφαση της Περιφέρειας για να δείξει ότι «ο βασιλιάς ήταν γυμνός».
2ον Προσπάθησε να επιδειχθεί ο ίδιος ως ο Βοναπάρτης της ανάπτυξης και ταυτόχρονα να μας κατηγορήσει ότι θέλουμε τα εργοστάσια «κλειστά και κουφάρια».
Επεδίωξε να στρέψει τον κόσμο εναντίον μας, εμφανίζοντάς μας ως πολέμιους της ανάπτυξης. Ποιος;
Αυτός που επί 2 χρόνια δεν δημιούργησε ούτε μια θέση εργασίας. Αυτός που λόγω των ενεργειών του, οι έκτακτοι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Αυτός που δυο χρόνια τώρα δεν έδωσε στον τόπο κανένα όραμα ανάπτυξης.
3ον Έφτασε στο θλιβερό σημείο να μας κατηγορεί ότι πίσω μας κρύβονται άλλα συμφέροντα, πιθανώς εννοώντας άλλες ανταγωνιστικές βιομηχανίες. Απέφυγε όμως επανειλημμένα να μου απαντήσει ποιους εννοεί.
Προσπάθησε να στρέψει την κουβέντα αλλού, μήπως και μπερδέψει τον κόσμο.
4ον Αγνόησε επιδεικτικά κατά τη συνεδρίαση στις 23/3/2021 τις αντιρρήσεις των συμβούλων για την έγκριση της Περιβαλλοντικής Μελέτης Αποτέλεσμα;
Η Μελέτη αποσύρθηκε από την εταιρία την επόμενη μέρα από τη στιγμή που διατυπώθηκαν οι ενστάσεις εναντίον της.
5ον Στη συνεδρίαση της 19/4/2021, ενώ γνώριζε από μέρες για την ανάκληση από την Περιφέρεια της Έγκρισης εγκατάστασης εκκοκκιστηρίου και ξηραντήριου, το απέκρυψε από τους συμβούλους και δεν τους ενημέρωσε.
6ον Από την αρχή έχει εκφράσει την θετική του άποψη να παραχωρηθεί ο δημοτικός δρόμος που ενώνει Γέφυρα και Κάτω Γέφυρα στην εταιρία, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Δήμου.
Σαν δημοτικός σύμβουλος δηλώνω ότι δεν τον εμπιστεύομαι πλέον καθόλου στις ενέργειές του για το θέμα.
Και θεωρώ ότι και όλος ο κόσμος αντιλήφθηκε τους λόγους.
Κλείνοντας εκφράζω την απογοήτευσή μου για την στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, των άλλων δυο συμβούλων της Γέφυρας αλλά και του Προέδρου και των συμβούλων του Τοπικού Συμβουλίου (εξαιρουμένου του κ. Σαββέλη).
Έκλεισαν όλο αυτό τον καιρό τα μάτια και τα αυτιά τους και αδιαφόρησαν για τις επισημάνσεις μας. Επικαλούμενοι ότι αυτοί είναι «οι άγγελοι της ανάπτυξης» κι εμείς οι «νεκροθάφτες» της. Εκφράζω έντονα ερωτηματικά για τη στάση τους αυτή.
Ήταν σαν να ήθελαν να επιβάλλουν μια άποψη, χωρίς να ενημερώσουν τους κατοίκους. Το μόνο που κατάφεραν τελικά ήταν να γίνουν «πολιτικές πατερίτσες» για την θέση του δημάρχου. Λυπάμαι γιατί οι εξελίξεις τους κατέστησαν ουραγούς και πολιτικά υπόλογους απέναντι στους συγχωριανούς τους, στους οποίους θεωρώ ότι είναι εκτεθειμένοι και ότι πρέπει να βγουν δημοσίως να απολογηθούν.
Αν έχουν το θάρρος ας διοργανώσουν έστω και τώρα μια ανοιχτή συζήτηση (είτε διαδικτυακή είτε δια ζώσης) για να εξηγήσουν τους λόγους που ακολούθησαν τη στάση αυτή και να πάρουν την άποψη των κατοίκων.

Ευσταθιάδης Λουκάς , Δημοτικός

Σύμβουλος Χαλκηδόνος