ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Κανένας πόλεμος δεν είναι ευλογία!

ΤΟΥ : ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ
( Από το FACE BOOK )
Εδώ και λίγες εβδομάδες, στη δημόσια σφαίρα, διατυπώνεται από διάφορους η θέση ότι η υγειονομική κρίση που διαπερνά οριζόντια ολόκληρο τον πλανήτη, ίσως και να είναι …ευλογία!!
Το να… μαντρώνεται όλος ο πλανήτης στο σπίτι του, το να παραμένουν για βδομάδες ολόκληρες κλειστά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, το να πλανάται το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας πάνω από τα κεφάλια μας, το να γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές με ασθενείς, αλλά κυρίως το να πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι, ισχυρίζονται ότι είναι ευλογία!
Με μια προκλητική περιφρόνηση του κινδύνου και μια αυτοπεποίθηση, που θα ταίριαζε μόνο σε αθάνατους ή σε ανθρώπους που δεν απειλούνται από την αρρώστια, διατυπώνουν αυτόν τον ισχυρισμό και για να τον υποστηρίξουν, ξεδιπλώνουν μια επιχειρηματολογία που προκαλεί θυμηδία: τώρα θα γίνουμε πιο υπεύθυνοι, θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι για την επόμενη φορά, θα μάθουμε να ζούμε στο νέο ψηφιακό κόσμο, κά.
Άραγε, το κάνουν για να ανοίξουν μια χαραμάδα φωτός και αισιοδοξίας στους φοβισμένους ανθρώπους ή μήπως απλά για να υπηρετήσουν το ναρκισσισμό τους, προσελκύοντας ακροατήρια από το σαστισμένο πλήθος; Όποιο κι αν είναι το κίνητρο, η θέση αυτή προκαλεί ανατριχίλα και οργή.
Ανατριχίλα γιατί υπάρχει κόσμος που διαβάζοντας αυτά, τείνει να πιστέψει ότι ένας πόλεμος, όπως πολύ εύστοχα χαρακτηρίστηκε η αναμέτρηση με τον κορονοϊό, τόσο από τον πρωθυπουργό της χώρας, όσο και από πολλούς ηγέτες σε όλον τον κόσμο, μπορεί να είναι ευλογία για τους ανθρώπους.
Και οργή γιατί αυτή η άποψη φτάνει και στα νεότερα παιδιά, τα οποία κλεισμένα για εβδομάδες στα σπίτια, μακριά από τις εκπαιδευτικές τους εστίες, ποτίζονται με το δηλητήριο αυτού του παρανοϊκού νεολογισμού.
Κανένας πόλεμος όμως δεν μπορεί είναι ευλογία για τους ανθρώπους. Σε κανέναν πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές κι όλοι πάντα από κάτι έχουν χάσει. Ειδικά σε έναν πόλεμο σαν αυτόν, με έναν αόρατο εχθρό.
Ιστορικά και διαχρονικά ο πόλεμος είναι ευλογία μόνο για τους προδότες, τους δωσίλογους, τους καταδότες, τους μαυραγορίτες. Καλό θα είναι να το έχουν αυτό στο μυαλό τους, όσοι διατυπώνουν ή στεγάζονται κάτω από την άποψη αυτή, κάθε φορά που την υπερασπίζονται.
Related Post
Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Γρηγόρης Λαμπράκης – Θαλερός, περήφανος, ευφυής, ολυμπιονίκης της ζωής

ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ: ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ( Φυσικομαθηματικός) Κρατούσε στ’ ανοικτά του χέρια την Ελλάδα και πετούσε σαν αετός, από τον Read more

ΚΟΥΦΑΛΙΑ :Τα “Μασάλια” Η ΑΡΑΒΩΝΙΑ : Mέρος 1

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ  Λίγα λόγια για την Μαρία Γατίδου … Ένα από τα πιο δραστήρια άτομα στον ενιαίο πλέον Read more

Αποκλειστικό – ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ : « Αυτή είναι η αλήθεια κύριε δήμαρχε …! »

ΣΕ ΛΙΓΟ   - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚA -  MONO  ΣΤΟ  " VIMATHESS - NEWS"  Η ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ ΣΤΟΝ Read more

Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Αρχή άνδρα δείκνυσι – Η εξουσία αποκαλύπτει τις ικανότητες του ανθρώπου.

ΤΟΥ : ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων (2017-2019) Δημοτικός σύμβουλος με την Σύμπραξη Ευθύνης   Διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανών Read more