Ελευθεροτυπία : Άρθρο για τα “Τοπικά Δρώμενα” στο Δήμο Χαλκηδόνος

‘ Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε στο πλευρό του Σταύρου Αναγνωστόπουλου για τον συνδυασμό “Δύναμη Αναγέννησης-Νέα Πορεία” ένα στόχο και μια επιθυμία είχαμε και έχουμε , την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και προϋποθέσεων ώστε ο Δήμος να οδηγηθεί προς το μέλλον αφήνοντας πίσω πρακτικές και μεθόδους του παρελθόντος.
Στόχος η αναγέννηση και η νέα πορεία.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι εδώ και 4 μήνες η λειτουργία του Δ.Σ. έχει εγκλωβιστεί σ΄ένα φαύλο κύκλο διενέξεων, κατηγοριών, αποχωρήσεων και αναβολών εξαιτίας της εμμονής του Αντιδημάρχου καθαριότητας με την υπόθεση “κάθαρση ΚΕΚ Νεφέλη”. Δεν γνωρίζουμε ποιος του ανέθεσε καθήκοντα ντετέκτιβ ή σε τι αποσκοπεί.
Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση λαμβάνοντας αφορμή από τα παραπάνω [και άλλα] πότε αποχωρεί , πότε προκαλεί αναβολές και κατά κανόνα δεν ψηφίζει ακόμη και αναγκαία για την λειτουργία του Δήμου θέματα. ΄Ολα αυτά αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και τελικά σε βάρος των δημοτών.
Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προστεθεί η μηνυτήρια αναφορά του εν λόγω αντιδημάρχου σε βάρος του κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗ και άλλων παραγόντων λειτουργίας του ΚΕΚ . Η μήνυση αυτή υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς προσδιορίζοντας έτσι με σαφήνεια ότι οι καταγγελόμενοι είναι [κατά τον αντιδήμαρχο] τουλάχιστον ύποπτοι διαφθοράς.
Εάν στην καταγγελία είχε προβεί ο κ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ως πολίτης και όχι ως Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Εκπαιδευτικός [όπως υπογράφει] δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση και θα του αναγνωρίζαμε το δικαίωμα όπως και σε κάθε πολίτη [δικαίωμα του αναφέρεσθαι στις Αρχές].
Σαν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος όφειλε να ενημερώσει τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για το θέμα και τις προθέσεις του και να λάβει την έγκρισή τους πριν από κάθε ενέργειά του. ΄Αλλωστε με την δύναμη του συνδυασμού εκλέχτηκε και από τον Δήμαρχο ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ στη θέση που κατέχει.
Είναι πλέον βέβαιο ότι με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν η λειτουργία του Δ.Σ. θα δυσχερανθεί ακόμη περισσότερο .
Μία λύση υπάρχει. Τόσο ο κ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ που επιθυμεί την “κάθαρση” όσο και ο κ. ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ που επιμένει στην αθωότητα και την νομιμότητα των ενεργειών του να παραιτηθούν ταυτόχρονα από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και να επιλύσουν τις διαφορές τους στα Δικαστήρια. ΄Ετσι θα απελευθερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο από αυτό τον βραχνά και θα επανέλθει στην κανονικότητα.
Πιστεύουμε ότι και οι δύο ζήτησαν την ψήφο των συμπολιτών τους για να εργαστούν για το καλό των Δημοτών και όχι κινούμενοι από ιδιοτελή συμφέροντα.
Είναι η ώρα να το αποδείξουν.

Από το  FACE BOOK :   Theodoros Kokkinidis