ΕΛΕΟΥΣΑ : Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του φράγματος Έλλης στην Ελεούσα

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του φράγματος Έλλης στην Ελεούσα του Δήμου Χαλκηδόνος, πραγματοποίησε χθες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε τις εργασίες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) για την αποκατάσταση των προβλημάτων του φράγματος και τη θωράκισή του, καθώς είναι από τις σημαντικές υποδομές άρδευσης του κάμπου της Θεσσαλονίκης.
Οι εργασίες αποκατάστασης στο φράγμα θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες και πριν την έναρξη της φετινής αρδευτικής περιόδου όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Το φράγμα Έλλης είναι κομβικό για τους καλλιεργητές σε όλο τον κάμπο της Θεσσαλονίκης, καθώς εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες 350.000 στρεμμάτων με καλλιέργειες. Πρόκειται για ένα μείζον έργο υποδομής για τον κάμπο της Θεσσαλονίκης και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος είναι από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από τη φετινή αρδευτική περίοδο οι αγρότες του κάμπου της Θεσσαλονίκης θα έχουν ένα ασφαλές φράγμα, χωρίς διαρροές νερού, που θα στηρίξει την παραγωγή τους και το δύσκολο έργο τους».
Στο φράγμα Έλλης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφάλειας, καθώς εμφάνιζε προβλήματα υποσκαφής, με κίνδυνο η διάβρωση των θεμελίων να εγκυμονεί ακόμη και κινδύνους κατάρρευσης. Επίσης, λόγω προβλημάτων καθίζησης παρατηρήθηκαν διαρροές σημαντικών ποσοτήτων νερού, με το οποίο αρδεύονται μέσω δυο διωρύγων οι καλλιέργειες της περιοχής. Το πρόβλημα της καθίζησης αποκαταστάθηκε πλήρως.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Γιουτίκα. Η επιθεώρηση των εργασιών από τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας έγινε παρουσία του δημάρχου Χαλκηδόνος