ΕΚΤΑΚΤΟ : (3) Μίμης Φωτόπουλος / Υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση και στην Π.Κ.Μακεδονίας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο ο πρώην δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.  Είχε διατελέσει πρώην  Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης επί της δημαρχίας του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Υπηρέτησε επίσης την τοπική αυτοδιοίκηση και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς είχε διατελέσει Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 16:30 στο χωριό Ανατολικό από τον Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου του δήμου Δέλτα.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς τη οικογένεια του Μίμη Φωτόπουλου.
Ο Ευθύμιος (Μίμης) Φωτόπουλος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1959. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας και στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και εργάστηκε ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μιλούσε αγγλικά και σερβικά. Ήταν Δήμαρχος Δέλτα από 1/9/2014 με τη θητεία να ολοκληρώνεται στις 31/8/2019. Είχε διατελέσει Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ θήτευσε ως Αντινομάρχης Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Υποδομών Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος Νομαρχιακής Επιχείρησης Θεσσαλονίκης Ν.Ε.Θ. ΑΕ. Επίσης, ήταν μέλος Επιτροπής Παιδείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μέλος Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), μέλος δ.σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), μέλος δ.σ. του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ).
Από τις κοινωνικές του δραστηριότητες ξεχώριζαν η θέση του Προέδρου του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος (2003-2005), του Διοικητή του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης (2006-2008), Αντιπροέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – ΕΠΣΜ (2002-2010), υπεύθυνου επικοινωνίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της παρουσίασης Εθνικού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης καθώς και η συμμετοχή του στο ΔΣ του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης. Ήταν  επίσης μέλος ΟΔΕ / Τομέας Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.