ΕΚΤΑΚΤΟ : Παραιτήθηκε ολο το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μεσημβρίας !

Εξελίξεις είχαμε στο Αθλητικό ομιλο Μεσημβρίας  αφού σύσσωμο ολο το διοικητικο συμβούλιο παραιτήθηκε

Το “VIMA THESS-NEWS”  παρουσιάζει ολο το παρασκήνιο που ανάγκασε τα μελη σε παραίτηση

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ

ΑΠΟΛΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μεσημβρίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει του φιλάθλους, τους γονείς των αθλητών και τους κατοίκους της Ν. Μεσημβρίας ότι διακόπτει οριστικά κάθε ενασχόλησή του με το σύλλογο. Κρίνουμε όμως απαραίτητο να κάνουμε έναν απολογισμό και μια λεπτομερή ενημέρωση για όλα όσα έγιναν από 1/9/19 ως σήμερα ούτως ώστε να γνωρίζουν όλοι τους λόγους που μας οδήγησαν σ΄ αυτήν την επώδυνη απόφαση.
Το Σεπτέμβριο του 2019 το ανδρικό τμήμα της ομάδας δήλωσε συμμετοχή στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή καθώς συστάθηκε διοίκηση ανάγκης που ήταν προσωρινή με στόχο να γίνουν εκλογές το Μάιο του 2020. Κλήθηκαν και συμμετείχαν στην ομάδα πολύ μικροί ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από την ακαδημία μας. Τα παιδιά αυτά μαζί με κάποιους λίγο μεγαλύτερους που ήρθαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια ανταποκρίθηκαν περίφημα  θέτοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Η ακαδημία λειτούργησε άψογα με μεγάλο πρόβλημα την άσχημη κατάσταση του γηπέδου και τον ελλιπή φωτισμό.
Το Φεβρουάριο του 2020 οργανώσαμε οικογενειακό χορό στο κοσμικό κέντρο «Νούφαρα» στο Βαθύλακκο. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτό μας έδωσε μεγάλη δύναμη αλλά και ευθύνη για τη συνέχεια. Βάλαμε στόχο την πλήρη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και ζητήσαμε άμεσα τη στήριξη του ίδιου του Δημάρχου που τον επισκεφτήκαμε λίγες μέρες πριν την εκδήλωση όταν πήγαμε να του δώσουμε ιδιοχείρως προσκλήσεις. Ο κ. δήμαρχος μας υποσχέθηκε ότι θα μας στηρίξει και θα ανταποκριθεί στα αιτήματά μας.
Τους επόμενους μήνες ακολούθησε η καραντίνα και όλα όπως όλοι γνωρίζουμε υπολειτουργούσαν. Μάθαμε ότι ο δήμος έκανε ανακατασκευή στα γήπεδα του Βαθυλάκκου και της Γέφυρας και ζητήσαμε και πάλι συνάντηση μαζί του, κάτι που έγινε το Μάιο του 2020. Εκεί ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι όντως οι εργασίες καθυστέρησαν αλλά σίγουρα θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κρίναμε ότι τα πρωταθλήματα θα καθυστερήσουν να ξεκινήσουν λόγω κορωνοϊού και στο διάστημα αυτό θα μπορούσε η ομάδα να φιλοξενηθεί σε κάποιο κοντινό γήπεδο όπως στο παρελθόν.
Τον Ιούνιο έγινε γνωστό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού βάση του οποίου τα μέλη της διοίκησης μιας ερασιτεχνικής ομάδας ως φυσικά πρόσωπα έχουν τη νομική ευθύνη για τη λειτουργία της ομάδας. Δηλαδή με απλά λόγια θα πρέπει ο σύλλογος να λειτουργεί καθ όλα νόμιμα και κάθε πρόστιμο που ενδεχομένως επιβληθεί, αν δεν πληρωθεί από το ταμείο του, βαραίνει τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα ως φυσικά πρόσωπα. Όπως ήταν σχεδιασμένο εξ αρχής προκηρύξαμε Γενική Συνέλευση και εκλογές. Ενημερώσαμε τους παρευρισκόμενους για όλα. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Το ίδιο έγινε και στις επόμενες δύο συναντήσεις – Συνελεύσεις. Αποφασίσαμε τότε να κρατήσουμε μια στάση αναμονής για το καλό του Α.Ο.Μ. και των αθλητών και να κρατήσουμε την επαφή με το Δήμο ούτως ώστε ακόμη κι αν δεν λειτουργήσει ο Σύλλογος αγωνιστικά, να γίνει η ανακατασκευή του γηπέδου. Δεν μείναμε μόνο εκεί. Ζητήσαμε τη συνδρομή φίλων της ομάδας να συμμετέχουν εθελοντικά συνδράμοντας οικονομικά για να βελτιώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο, να φτιάξουμε δύο ή τρία βοηθητικά γήπεδα στη νότια πλευρά, να φρεσκάρουμε το ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ, να περιποιηθούμε τα δέντρα που υπάρχουν περιμετρικά και άλλα πολλά. Έτσι με τη συμμετοχή του Δήμου και την εθελοντική βοήθεια όλων να έχουμε τον προσεχή Μάϊο ένα γήπεδο σε άριστη κατάσταση ευελπιστώντας να βρεθεί διοικητικό συμβούλιο για την επανεκκίνηση.
Τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη, βλέποντας μια καθυστέρηση από το Δήμο, με τη μεσολάβηση του κ. Κωνσταντίνου Ντράχα καλέσαμε το Δήμαρχο για ένα καφέ για να συζητήσουμε το πρόβλημα αλλά και να ζητήσουμε κάποια πράγματα επιπλέον που κρίναμε πολύ σημαντικά:
  • Την κατεδάφιση της αποθήκης υλικών του γηπέδου που είναι ετοιμόρροπη και επικίνδυνη και την τοποθέτηση κοντέϊνερ για τις ανάγκες της ομάδας.
  • Την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων (κυλικείο, αποδυτήρια) που αποτελούν εμπόδιο σε κάποιον που προτίθεται να διοικήσει το σύλλογο.
  • Να γίνει επανασπορά – ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στη νότια πλευρά του γηπέδου και να μπορέσουμε έτσι να κατασκευάσουμε τα βοηθητικά γηπεδάκια που αναφέραμε παραπάνω.
Ο Δήμαρχος ήταν απόλυτα σύμφωνος σε όλα και μας υποσχέθηκε έναρξη των εργασιών το αργότερο ως την Πέμπτη 22/10. Μας είπε επίσης ότι τη συντήρηση του γηπέδου θα πρέπει να την αναλάβουμε εμείς καθώς ο Δήμος δε διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό υπαλλήλων για να συντηρήσει όλα τα γήπεδα του Δήμου. Φυσικά ήμασταν σύμφωνοι.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ
Το Σάββατο 17/10 διαβάσαμε την ανάρτηση εκ μέρους της Κοινότητας που την παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω:

 

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ – Από Αναβολή σε Αναβολή

17 Οκτωβρίου, 2020
Αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά η προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 17-10-2020 έναρξη εργασιών για την αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου, του γηπέδου της Κοινότητας.
Προφορικές διαβεβαιώσεις, είχαν δοθεί από τον κ. Δήμαρχο στις 17-06-2020 στην συνάντηση του Προέδρου της Κοινότητας και του Τοπικού Συμβούλου κου Παπαδόπουλου, για έναρξη εργασιών το Σεπτέμβριο 2020.
Στην ίδια συνάντηση εκφράστηκε παράπονο από την Κοινότητα ότι η μέχρι τώρα διαδικασία έγινε χωρίς ενημέρωση της Κοινότητας από τον Δήμο αλλά με ενημέρωση μόνο του ΑΟΜ, με αποτέλεσμα να εκτίθενται μέλη του Συμβουλίου. (Ότι το Συμβούλιο δεν γνωρίζει τι γίνεται και πως ότι πρόκειται να γίνει, θα γίνει μόνο γιατί κάνει ενέργειες ο ΑΟΜ – έτσι παρουσιάστηκαν αυτά από τον ΑΟΜ κατά την συνάντηση που οργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου για το μέλλον της ομάδος στις 11-06-2020).
Παρ΄όλα αυτά ξανάγινε συνάντηση του κ. Δημάρχου με πρώην  «παράγοντες» του ΑΟΜ για το γήπεδο στις 11-10-2020, χωρίς να ενημερωθεί το Τοπικό Συμβούλιο και εν μέσω των επαναλαμβανόμενων αναβολών που μας είχε αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Ανεστίδης Α.. Δηλαδή από αρχές 1) Σεπτεμβρίου για 2) τέλη Σεπτεμβρίου, έπειτα για 3) 07-10-2020 και τέλος για 4) 17-10-2020 χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει αποτέλεσμα.
Σήμερα 17-10-2020 η Κοινότητά μας δεν έχει ούτε γήπεδο, ούτε αντρική ομάδα αλλά ούτε και ακαδημίες, ενώ συμβαίνει το αντίθετο με άλλες μικρότερες σε πληθυσμό Κοινότητες που τα γήπεδά τους επιδιορθώθηκαν το Μάρτιο-Απρίλιο 2020.
Πέρα από τα αναφερόμενα παραπάνω που αφορούν τον αγωνιστικό χώρο η Κοινότητα έχει προτείνει επιπλέον, χωρίς να έχει λάβει ακόμη ενημέρωση τα εξής:
Γήπεδο – Νομιμοποίηση Χώρων. Ζητήθηκε από την Κοινότητα η νομιμοποίηση όσων εγκαταστάσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.
Γήπεδο – Αποθήκη. Συντήρηση και αποκατάσταση της αποθήκης του Κοινοτικού Σταδίου, η οποία έχει υποστεί καθίζηση. Από την Κοινότητα προτάθηκε η τοποθέτησης ISO BOX, αντί χτιστού οικήματος για γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος.
Κλειστό Γυμναστήριο. Η Κοινότητα πρότεινε την αποστολή κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας για να υποδείξει προτεινόμενους χώρους και ζήτησε χωροταξική μελέτη.

ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ

 

***      Την ώρα που γραφόταν το παρόν, έγιναν κάποιες μικροαλλαγές από το διαχειριστή της ιστοσελίδας της κοινότητας στο αρχικό κείμενο, προφανώς λόγω αυτοκριτικής και ίσως διαφωνίας των μελών του τοπικού συμβουλίου. Επίσης όπως ενημερωθήκαμε σήμερα 19/10/20 άρχισαν οι εργασίες στο γήπεδο, κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμαρχος κράτησε το λόγο του και ο γράφων την παραπάνω ανάρτηση θα πρέπει ήδη να αισθάνεται άσχημα.

*** Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η κοινότητα που όλο αυτό το χρόνο απουσίασε από όλη την προσπάθειά μας, που δεν μας στήριξε ούτε καν ως παρουσία όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μας βλέπει ως ανταγωνιστές που θέλουμε να καρπωθούμε τη Δόξα της επιτυχίας. Η κοινότητα που η μοναδική επικοινωνία της μαζί μας ήταν η ανταλλαγή emails και επιστολών τις οποίες έχουμε στη διάθεση όποιου τις αμφισβητεί (και με το δίκιο του) καθώς ζήσαμε κι αυτόν τον παραλογισμό.

Φυσικά όλοι οι εθελοντές που επρόκειτο να συνδράμουν οικονομικά και με εργασίες στην προσπάθεια βελτίωσης του γηπέδου, όπως αναφέραμε παραπάνω, μετά από τη δημοσιοποίηση της ανάρτησης από την Κοινότητα μας ενημέρωσαν ότι δεν θέλουν την παραμικρή ενασχόληση και ανάμειξη. Ο σχεδιασμός μας σταματάει εδώ.

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μεσημβρίας

Το διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Μεσημβρίας αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να γραφτεί στα πρακτικά η παραίτηση όλων των μελών του συλλόγου με συνέπεια τη διακοπή κάθε σχέσης με τον Α.Ο.Μ.

  • Με τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο θα αγοραστεί ένας εξωτερικός απινιδωτής που με τη σύμφωνη γνώμη του ιερέα του ναού του Αγίου Αθανασίου και της εκκλησιαστικής επιτροπής να τοποθετηθεί  στο Πνευματικό Κέντρο του ναού. Τα υπόλοιπα χρήματα να δοθούν ισόποσα στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο  και στο Λύκειο της Ν. Μεσημβρίας. Έτσι τα χρήματα αυτά που συγκεντρώθηκαν από γονείς και παιδιά του χωριού θα επιστρέψουν έμμεσα σ΄ αυτούς.

  • Θα συγκεντρώσουμε τα βιβλία των πρακτικών της ομάδας, το καταστατικό, κάποια απαραίτητα έγγραφα και τα κλειδιά από τα γραφεία του συλλόγου και θα τα παραδώσουμε στον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Ευχόμαστε ολόψυχα ο Πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού Συμβουλίου να βελτιώσουν τόσο τον αγωνιστικό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου.  

Καλή συνέχεια

Σαβλάκης Μαργαρίτης (Πρόεδρος)

Νταβάκος Σπυρίδων (Αντιπρόεδρος)

Τσαρτσάρης Κωνσταντίνος (Γεν. Γραμματέας)

Κοτσανίδου Μαρίνα (Ταμίας)

Σιδηρόπουλος Ιωάννης (Μέλος)

Βεργίδου Άννα (Μέλος)

Αντωνιάδου Μαρία (Μέλος)

Δαμάσκος Θεόφιλος (Αναπληρωματικό μέλος)

Μπαγώτης Παντελής (Αναπληρωματικό μέλος)

Αλμπανίδης Κωνσταντίνος (Αναπληρωματικό Μέλος)