Εκπαίδευση : Αλλάζει… όψη το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά.

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά, που είναι το μεγαλύτερο σχολείο του Δήμου Λαγκαδά, τόσο ως προς την έκταση των κτιριακών υποδομών όσο και σε αριθμό μαθητών, αλλάζει όψη καθώς πραγματοποιούνται εργασίες βαφής του κτιρίου από τεχνικά συνεργεία του Δήμου Λαγκαδά.
Με απόφαση Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη, εδώ και αρκετούς μήνες έχει αρχίσει ο εξωραϊσμός των σχολικών μονάδων σε τεχνικό επίπεδο. Οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά, σε αγαστή συνεργασία με τους Διευθυντές, Καθηγητές και Δασκάλους, συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους με σκοπό όλες οι μονάδες να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας.
Ήδη συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε ελαιοχρωματισμούς με βαφές 17 αιθουσών του Εργαστηριακού Κέντρου και των αιθουσών των διδασκόντων. Στην πορεία, έχουν προγραμματιστεί εργασίες βαφής στο ΓΕΛ Λαγκαδά και ολοκλήρωσης των εργασιών στο 1ο ΕΠΑΛ.
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης και πρόεδρος της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π Κωνσταντίνος Μπίκας, επιτήρησε τις εργασίες που εκτελούνται στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά και ενημέρωσε το Διευθυντή του ΕΠΑΛ Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά, τη Διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου Χρυσάνθη Καλαϊτζή και το Διευθυντή του ΙΕΚ Λαγκαδά Νικόλαο Βλάχο για την εξέλιξη των εργασιών.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, στο οποίο συστεγάζονται το ΙΕΚ Λαγκαδά και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Λαγκαδά, έχει 11 τομείς ειδικότητας. Φοιτούν 436 μαθητές. Με πρωτοβουλία του Διευθυντή του σχολείου κ. Παπαπαρασκευά και καθηγητών έχει δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα σπουδαστών, οι οποίοι βοηθούν στον καλλωπισμό του σχολείου και συνδράμουν στην αισθητική αναβάθμισή του επιδεικνύοντας τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες τους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.