ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ : Επανακαταμέτρηση των ψήφων στον δήμο Δέλτα

Επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών γίνεται στον δήμο Δέλτα, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων ήταν μόλις 68 ψήφοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.
Τη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τόσο ο Νάκος Δημητριάδης, ο οποίος ήταν δεύτερος, όσο και η Γερακίνα Μπισμπινά, που ήταν η νικήτρια και εξελέγη δήμαρχος.
Σύμφωνα με το επιτελείο της κ. Μπισμπινά, πρόκειται για συνήθη πρακτική σε περιπτώσεις που το αποτέλεσμα είναι οριακό και η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών είναι κάτω από 100 ψήφους. Άλλωστε, όπως ανέφεραν, υπήρχε αναντιστοιχία ανάμεσα στα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και στα στοιχεία που είχε ο συνδυασμός από τους εκλογικούς του αντιπροσώπους, που έδειχναν ότι η τελική διαφορά ήταν πράγματι μικρότερη και συγκεκριμένα 50 ψήφοι.
Νομικοί εξήγησαν στη Voria.gr ότι η επανακαταμέτρηση είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, καθώς, εφόσον δείξει διαφορετικό αποτέλεσμα, τότε ο συνδυασμός που έχει έννομο συμφέρον για να καταθέσει ένσταση.
Σε κάθε περίπτωση η επανακαταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι εξετάζεται μόνο ο αριθμός των ψηφοδελτίων, σε αντίθεση με τις ενστάσεις που καταθέτουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, για τις οποίες απαιτείται η καταμέτρηση των σταυρών.