ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 : Τα τρία ονόματα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Άγγελος Τόλκας, Γιάννης Αμανατίδης και Δώρα Αυγέρη. Αυτά είναι το ονόματα που βρίσκονται στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε μια συζήτηση για τους συνδυασμούς και τα ονόματα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες εκλογές σε όλη την επικράτεια, χωρίς όμως να υπάρξει λευκός καπνός, καθώς οι τελικές προτάσεις θα κατατεθούν την Πέμπτη 12 Ιουλίου, οπότε η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει ξανά με επίκεντρο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, έως και το Σαββατοκύριακο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.
Σε προηγούμενη συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ είχε παίξει δυνατά το όνομα του πρώην βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και της πρώην βουλεύτριας Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη. Στη χθεσινή προστέθηκε και αυτό του πολιτευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα.