ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Η «Δύναμη Ενότητας» σε διάλογο με τους πολίτες

Η Εξοχή και το Ασβεστοχώρι ήταν οι επόμενοι σταθμοί του διαλόγου με τους πολίτες της παράταξης «Δύναμη Ενότητας». Ο επικεφαλής του συνδυασμού και δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης συνομίλησε με τον κόσμο και μαζί με τους συνεργάτες του και την ομάδα του συνδυασμού του παρουσίασαν τις προτάσεις και τις δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του κάθε δημότη.

Ταυτόχρονα ο δήμαρχος προσκάλεσε όλους τους πολίτες στην ενημέρωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο Ασβεστοχώρι στη Βιβλιοθήκη – Σκηνή Θεάτρου.

«Είμαστε εδώ με ένα συγκεκριμένο πλάνο για το μέλλον, στοχεύοντας πάντα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας για μία καλύτερη και πιο όμορφη Εξοχή, για ένα καλύτερο και πιο όμορφο Ασβεστοχώρι», είπε ο κ. Καϊτεζίδης.

Image

 

Η επίσκεψη στην Εξοχή και οι 10 δεσμεύεις

Στην Εξοχή ο κ. Καϊτεζίδης συναντήθηκε με καταστηματάρχες, εργαζομένους και συμπολίτες, άκουσε τις ανησυχίες τους και παρουσίασε τις 10 νέες δράσεις που αφορούν την κοινότητα της Εξοχής.

Ανάμεσά τους, περιλαμβάνονται το νέο Δημοτικό Σχολείο, η Κεντρική Πλατεία, το σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης, το νέο κλειστό Γυμναστήριο και πολλές ακόμα σημαντικές πρωτοβουλίες.

Οι 10 δεσμεύσεις για την Εξοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης είναι:
η ανέγερση δημοτικού σχολείου, η δημιουργία κεντρικής πλατείας, ασφαλτοστρώσεις 10.000.000€, νέο κλειστό γυμναστήριο και νέο κέντρο πολιτισμού, σύγχρονο δίκτυο Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Sky Guard για από αέρος επιτήρηση 24 ώρες/24ωρο, έργα Υποδομής, αναπλάσεις, δρόμοι, πεζοδρόμια, φωτισμός στην περιοχή της πράξης εφαρμογής. Ξεκινά επίσης άμεσα το πρώτο ΚΑΠΗ της Εξοχής, ενώ προγραμματίζονται και «πάρκα τσέπης»

Image

Η επίσκεψη στο Ασβεστοχώρι και οι 20 δεσμεύσεις

Στο Ασβεστοχώρι o κ. Καϊτεζίδης συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες ενώ παρουσιάστηκαν οι 20 νέες προτάσεις και δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής.

«Στο επίκεντρο αυτών των προτάσεων βρίσκονται το νέο δίκτυο ύδρευσης και το νέο δίκτυο αποχέτευσης, δύο έργα που θα φέρουν σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητα κάθε δημότη μας, αλλά και ο ανοιχτός πολυχώρος πολιτισμού στο λατομείο «Αργυρώ» με θέατρα, κινηματογράφο και ανάδειξη της βιομηχανικής διαδρομής της περιοχής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι 20 δεσμεύσεις της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» για το Ασβεστοχώρι είναι: ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας, νέο δίκτυο Αποχέτευσης, νέο δίκτυο Ύδρευσης, νέα παιδική χαρά στο δημοτικό Άλσος, ασφαλτοστρώσεις 10.000.000 €, ασφάλεια στην πόλη, Ανοικτό θέατρο, πολυχώρος πολιτισμού και θερινός κινηματογράφος στο λατομείο «Αργυρώ», με χρηματοδότηση 2.500.000 € από το ΕΣΠΑ, Κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών, Αναβάθμιση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των αντλιοστασίων, των γεωτρήσεων και των δεξαμενών ύδρευσης.

Για την ενότητα του Χορτιάτη η παράταξη του κ. Καϊτεζίδη προγραμματίζει: την αντικατάσταση του συνολικού δικτύου ύδρευσης της εκτός σχεδίου περιοχής του Ασβεστοχωρίου, την ανάπλαση με παραδοσιακά σοκάκια, την ανάπλαση πάρκου Παύλου Μελά, την αξιοποίηση του κτηρίου της ΧΑΝΘ στο Ασβεσοτχώρι για πολιτιστικές δράσεις, την ανακαίνιση του κλειστού Γυμναστηρίου «Θεόδωρος Χριστοδούλου», την ολοκλήρωση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως το τέλος 2023, τη δημιουργία «Πάρκων Τσέπης», τη μελέτη χωροθέτησης ανοικτών αθλητικών δραστηριοτήτων, ψυχαγωγίας και άθλησης στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, την ανάδειξη και αξιοποίηση του Δάσους «Κουρί», τη συντήρηση ιστορικών κρουνών