ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 – Δ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Αποκλειστική συνέντευξη του δημάρχου Χαλκηδόνος Σ. Αναγνωστόπουλου στο  “VIMATHESS”

Με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος το   « VimaThess”  ήρθε (  χωρίς την θέληση μας)  πολλές φορές σε πολιτική αντιπαράθεση για θέματα που έχουν σχέση με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και πολλές φορές ( άδικα θα έλεγα) παρασυρόμενη από τοπικούς παράγοντες και δημοτικούς συμβούλους αριβίστες που το μόνο που τους ενδιαφέρει   ( όπως αποδείχθηκε τελικά δικαίωσαν τον ίδιο τον  δήμαρχο για τα περισσότερα που έλεγε για αυτούς…)  είναι η καρέκλα και μόνο η καρέκλα
Αναφέρομε σε αυτούς που έβλεπαν και  βλέπουν την δημαρχία βιοποριστικά … ζητάνε μόνο την «καρέκλα» και όταν τους το αρνηθείς περνάνε στο «αντάρτικο» και είχε πολλούς κατά την διάρκεια της θητείας του ο σημερινός μας καλεσμένος
Αλλά δεν είναι του παρόντος …
Γνώμη μας… άλλο η προσωπική άποψη και η πολιτική μας «κόντρα» με τον  κ. Σ. Αναγνωστόπουλος ,  άλλο,  η αντικειμενική και πλουραλιστική  ενημέρωση αφού ο κ Σ. Αναγνωστόπουλος εκτός από δήμαρχος Χαλκηδόνος είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνος
Εμείς εδώ στο  «Vima Thess” όλοι οι συντελεστές του υπηρετούμε την  Ελευθεροτυπία την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα της ενημέρωσής…( ασχέτως εάν κατά το παρελθόν ο κ Αναγνωστόπουλος μας αμφισβήτησε … και μάλιστα έντονα  ) και εν όψει τον επερχόμενων δημοτικών εκλογών  ζητήσαμε από τον δήμαρχο Χαλκηδόνος Σ. Αναγνωστόπουλο  αυτήν την συνέντευξη και του δίνουμε το ΒΗΜΑ… να πει της απόψεις του
Τελειώνοντας… θα ήθελα από την πλευρά μου  να τον ευχαριστήσω  για την ανταπόκριση …

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ  ( ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ)

*****************
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ,
ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ “VIMATHESS-NEWS .GR”
*****************

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ :

“Καταφέραμε να παρουσιάσουμε

έργο  σε κάθε γωνιά του δήμου μας…” 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ  ΣΑΛΟΝΙΚΙΔΗ

***************** 

ΕΡΩΤ : Τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή σας στο τιμόνι του δήμου Χαλκηδόνος, θα μας κάνετε έναν απολογισμό;   

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Παρά τα προβλήματα, που κληθήκαμε να διαχειριστούμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας (πανδημία, ενεργειακή κρίση κ.α.) θα μπορούσα να σας απαντήσω ότι κάνοντας τον απολογισμό της διοίκησής μας το πρόσημο είναι θετικό. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη ημέρα, λόγω του εκλογικού συστήματος, και το οποίο δεν μας έδινε την πολική κυριαρχία εντός του δημοτικού συμβουλίου. Στην αρχή της θητείας δεν υπήρξε από την πλευρά της αντιπολίτευσης διάθεση συνεργασίας. Στην πορεία βρέθηκαν δυνάμεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο που στήριξαν τη λειτουργία του δήμου, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτό ήταν προς όφελος όλης της περιοχής. Στην πορεία κληθήκαμε να διαχειριστούμε την πανδημική κρίση, ενώ το αποκορύφωμα όλων ήταν η ενεργειακή κρίση, που οδήγησε σε καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα, όπως το αρδευτικό δίκτυο της Νέας Μεσήμβριας ή το αντιπλημμυρικό έργο στην είσοδο των Κουφαλίων. Παρά τις δυσκολίες, προχωρήσαμε σε σειρά παρεμβάσεων, που αφορούν από την οδοποιία μέχρι τη σχολική στέγη και από την αναβάθμιση των παιδικών χαρών μέχρι έργα υποδομής. Στην παρούσα τετραετία έγιναν σίγουρα πολλά περισσότερα από όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργήσαμε υπό συνθήκες κανονικότητας.   

ΕΡΩΤ:  Θα μας αναφέρετε ορισμένα έργα υποδομών τα οποία είναι σε εξέλιξη;  

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Παραδίδουμε το αποχετευτικό δίκτυο του Αδένδρου και δημοπρατούμε το αποχετευτικό δίκτυο του Αγίου Αθανασίου, της Αγχιάλου και του Προχώματος σε συνδυασμό με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του Ακροποτάμου. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια, εφόσον προκύψουν και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, να προχωρήσουμε και στους μικρούς οικισμούς, ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές του δήμου μας με αποχετευτικό δίκτυο. Παράλληλα, υλοποιούμε αυτήν την περίοδο έργα οδοποιίας έξι εκατ. ευρώ. Στην περιοχή μας έχουν συσσωρευτεί ανάγκες δεκαετιών και δίνουμε αγώνα δρόμου, για να τις καλύψουμε.    

 ΕΡΩΤ :Ποιο είναι το πρόγραμμά σας σε περίπτωση που επανεκλεγείτε; 

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Ο δήμος Χαλκηδόνος έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και θέλουμε όχι μόνο να τις εξαντλήσουμε αλλά και να τις διευρύνουμε. Το πρόγραμμα μας προέρχεται από τη κοινωνία και τις ανάγκες της και  απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας.  
Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με βασικό στόχο τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που χρειάζονται για να γίνει πράξη η ισόρροπη ανάπτυξη. 
Ένα πρόγραμμα που θα συνεχίσει να έχει ως βασικές προτεραιότητες τα εξής: 
-Την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του δήμου. 
-Την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών και την προστασία των ευπαθών ομάδων. 
-Τη βελτίωση των βασικών υποδομών του δήμου μας. 
-Το συνεχές ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την παιδεία και την νεολαία. 
-Την προστασία του περιβάλλοντος. 
-Τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας. 
-Την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. 
-Την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του δημότη. 
-Τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την ενίσχυση των κοινοτικών συμβουλίων με πόρους και αρμοδιότητες.  
Παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτού του προγράμματος έχει υλοποιηθεί ή έχει δρομολογηθεί. Πολλές βέβαια δράσεις του είναι με αναφορά πέραν της μιας θητείας, μιας θητείας ωστόσο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εξάλλου ποτέ δεν είπαμε, πως θα κάνουμε σε μια μέρα, όλα όσα, δεν έγιναν, για χρόνια ολόκληρα. Υποσχεθήκαμε όμως, ότι τίποτα δεν θα μας σταματήσει, από τη διεκδίκηση των λύσεων, που αξίζουν οι δημότες μας. 

 ΕΡΩΤ : Μπορεί ο δήμος μας να καταστεί ένας τόπος που θα προσελκύει επισκέπτες;  

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Γνωρίζετε ότι ο δήμος Χαλκηδόνος βρίσκεται πάνω σε κεντρικούς οδικούς άξονες (Θεσσαλονίκης – Έδεσσας/Ευζώνων -Αθηνών), από τους οποίους διέρχονται καθημερινά χιλιάδες επισκεπτών και τουριστών. Μια από τις περιοχές που θέλουμε να αποτελέσει την ισχυρή ταυτότητα του δήμου μας είναι αυτή του Αξιού. Η παραποτάμια ζώνη του Αξιού είναι μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανάδειξή της με διαδρομές, παρατηρητήρια της φύσης, κέντρα περιβαλλοντικής αγωγής και χώρους αναψυχής. Σε συνδυασμό και με τα μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή, όπως το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα, οι μακεδονικοί τάφοι του Αγίου Αθανασίου ή το νεκροταφείο των Βογομίλων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό τουριστικό πακέτο. Άλλωστε, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους στις υπέροχες ταβέρνες της περιοχής ή και να περιηγηθούν στα οινοποιία στις περιοχές της Αγχιάλου και της Νέας Μεσημβρίας. Ο δήμος μας μπορεί πράγματι να είναι εξωστρεφής άλλωστε κατά κοινή ομολογία αυτά τα τέσσερα χρόνια ο δήμος Χαλκηδόνος δεν έμεινε στα στενά όρια του δήμου αλλά μέσα από διάφορες ενέργειές μας “διαφημίστηκε” και σε άλλες περιοχές.   

 ΕΡΩΤ :Δήμαρχε, για ποιο λόγο κάποιος να σας ξαναψηφίσει;  

Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Έχω πει επανειλημμένα ότι όλοι εμείς στη “Δύναμη Αναγέννησης- Νέα Αρχή” μιλάμε με το έργο μας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια καταφέραμε να παρουσιάσουμε έργο σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Προωθήσαμε έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων μας και αναβαθμίζουν την περιοχή μας. 
Για το λόγο αυτό ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών μας. Για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό μας και να υλοποιήσουμε, όσα δεν προλάβαμε. Δουλέψαμε, δουλεύουμε και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, ώστε ο δήμος Χαλκηδόνος να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει.  
 ΕΡΩΤ :Θα μας πείτε δυο λόγια για το ψηφοδέλτιό σας;  
Ηλεκτρονική Εφημερίδα του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ και όχι μόνο: Στ. Αναγνωστόπουλος: “Με σχέδιο και επιμονή προωθούμε την αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου Χαλκηδόνος”Η αναγέννηση του δήμου μας θα προέλθει από ανθρώπους με γνώση, μεθοδικούς και αποτελεσματικούς, με σχέδιο και εφικτούς στόχους, που μπορούν να ενώσουν τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας. Θα προέλθει από ανθρώπους καταξιωμένους προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά. Από ανθρώπους με πολιτική άποψη, αλλά με αμιγώς αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και με αποστάσεις από τον «κομματικό σωλήνα».  Ο νέος δήμος δεν μπορεί να χτιστεί με παλιά και φθαρμένα υλικά ενός βεβαρημένου παρελθόντος, που έχει ήδη κριθεί τελεσίδικα, ούτε από σωτήρες που νιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, όταν δεν βρίσκονται στη διοίκηση του δήμου. Νοιώθω τυχερός και υπερήφανος, που πάρα πολλοί ικανοί συμπολίτες μας ήρθαν μαζί μας και συμβάλλουν, με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, στον κοινό μας στόχο, συμμετέχοντας σ’ αυτή την ομάδα.   
Μια ομάδα, με ποιότητα, ήθος, δυναμισμό, γνώσεις, φρεσκάδα, εντιμότητα και πάνω απ’ όλα, με ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας. Μια ομάδα που εκπροσωπεί, όλο το δήμο Χαλκηδόνος, από τη μια άκρη, έως την άλλη χωρίς αποκλεισμούς και τοπικισμούς. Μια παράταξη πολύχρωμη, πολυσυλλεκτική, μια παράταξη των δημοκρατικών διαδικασιών, της εξωστρέφειας, μία ομάδα δυνατή, ανεξάρτητη, χωρίς χρώματα, και χωρίς αγκυλώσεις. Μια ομάδα πανέτοιμη, που θα δώσει έναν δίκαιο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα και θα τον κερδίσει…