ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Δέλτα / Όταν μιλούν οι αριθμοί. (Μέρος 1ο)

 ΤΟΥ : Πασχάλη  Αραμπατζή

(Απόφοιτος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ)

Το “vimathess”  φιλοξενεί μία αξιόλογη και επιστημονική δουλειά  για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Δέλτα του κ. Πασχάλη Αραμπατζή 

Όταν μιλούν οι αριθμοί. (Μέρος 1ο)

1. Πίνακας 1: εμφανίζονται τα πληθυσμιακά στοιχεία του Δήμου Δέλτα στο σύνολό του, ανά εκλογική περιφέρεια (Δημοτική Ενότητα) και ανά Δημοτική Κοινότητα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του μόνιμου πληθυσμού. Επίσης εμφανίζονται και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και όσοι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές του Μαΐου  2023.
2. Πίνακας 2:  βλέπουμε τους συνδυασμούς που πήραν μέρος στις Δημοτικές εκλογές του 2019 στο Δήμο και αυτούς που θα πάρουν μέρος στις εκλογές του Οκτωβρίου. Αναφέρεται και ο αριθμός των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων ανά συνδυασμό και για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
3. Πίνακας 3: αναφέρονται τα εκλογικά αποτελέσματα  των εκλογών του 2019 που έλαβαν οι συνδυασμοί ανά Δημοτική Κοινότητα σε απόλυτο αριθμό ψήφων, τόσο την Α΄ Κυριακή όσο και οι δύο που αναμετρήθηκαν τη Β΄ Κυριακή.
4. Πίνακας 5: Παρουσιάζονται τα ποσοστά συσπειρώσεων των ψηφοφόρων των δύο συνδυασμών που αναμετρήθηκαν την Β΄ Κυριακή αλλά και  οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων  των άλλων συνδυασμών προς τους  δύο αυτούς  συνδυασμούς , δηλαδή του συνδυασμού “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ” με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Γ. Ιωαννίδη και τον συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ”  με επικεφαλής τον Μ. Φωτόπουλο.
5. Γράφημα 1: περιγράφεται η στάση των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών συμβούλων ανά συνδυασμό που πήραν μέρος στις εκλογές του 2019 και το ποια στάση κρατούν  στις επερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου (αν θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα  ή όχι).
6. Γράφημα 2:  περιγράφει σε απόλυτους αριθμούς τις μετακινήσεις υποψηφίων Δημάρχων του 2019, εκλεγμένων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του 2019 όλων  των συνδυασμών, των εκλεγμένων Τοπικών Συμβούλων των   4 ανεξάρτητων Τοπικών Συμβουλίων (Βραχιάς -Κυμίνων – Χαλάστρας και Καλοχωρίου) και όσων Συμβούλων αναπλήρωσαν αιρετές θέσεις.
7. Γράφημα 3,4,5 και 6:  περιγράφεται η εικόνα, σε απόλυτους αριθμούς για κάθε συνδυασμό που παίρνει μέρος στις επερχόμενες εκλογές, από που αντλεί τους υποψηφίους του Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και πόσους πρωτοεμφανιζόμενους υποψηφίους έχει ο κάθε ένας συνδυασμός.
8. Γράφημα 7 και 8: περιγράφονται σε απόλυτους αριθμούς  πόσους υποψηφίους   Δημοτικούς  Συμβούλους κατεβάζει ο κάθε συνδυασμός ανά εκλογική περιφέρεια του Δήμου Δέλτα  και πόσους υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους ανά Δημοτική Κοινότητα.
9. Πίνακας 4:  εμφανίζεται  η σχέση φύλλου και αιρετής θέσης  σε απόλυτους αριθμούς, δηλαδή  το πόσες γυναίκες και το πόσοι άνδρες είναι υποψήφιες/οι για Δημοτικοί ή Τοπικοί Σύμβουλοι για κάθε συνδυασμό.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας
Προεπισκόπηση εικόνας