ΕΒΡΟΣ : Κύμα στήριξης απ όλη την Ελλάδα για τους Έλληνες που φυλάνε τα σύνορα – Συγκινητικές στιγμές

Κύμα έμπρακτης στήριξης και συμπαράστασης στα παιδιά των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων που φυλάνε τα σύνορα μας και δίνουν καθημερινά “μάχες” για να αποτραπεί η μαζική εισβολή των χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία, εκδηλώνεται από την πρώτη στιγμή σε όλο τον Έβρο.
Την αρχή έκαναν οι γυναίκες της Νέας Βύσσας, με επικεφαλής τον Σύλλογο Εθελοντισμού του χωριού, οι οποίες έφτιαξαν φαγώσιμα και τα πήγαν στους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται και επιχειρούν στην περιοχή κάτω από αντίξοες συνθήκες. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε μια από τις κυρίες, που θύμισαν τις γυναίκες οι οποίοι συμπαραστέκονταν στα παλικάρια μας το 1940:

“Όλο το χωριό τώρα φτιάξαμε ότι μπορούσε ο καθένας..!! Για τους Φαντάρους που είναι τώρα στα σύνορα μας..!! Μέχρι και φρέσκα βραστά αυγουλάκια έκανα. Γλυκό. Τυροπιτάκια ότι μπορούμε. Τώρα τα παίρνουμε Όλοι στα σύνορα μας!! Μπράβο στην εθελοντική ομάδα Νέα Βύσσας που οργάνωσε τώρα αυτήν την ιδέα”

Στο Σουφλί σήμερα συγκέντρωση τροφίμων για τα Σώματα Ασφαλείας

Στο Σουφλί, ο Πρόεδρος του ΚΕ. ΚΟ. Π. Α. Π. Δήμου Σουφλίου Θωμάς Παπατσιλέκας απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα νερών, σπαστών καφέδων, κρύα σάντουιτς, κρουασάν και ξηρών καρπών.

Συγκεντρώνουν τρόφιμα και στο Τυχερό

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία συνεχίζεται με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και από άλλους Συλλόγους, φορείς, τοπικές κοινότητες. Στο Τυχερό, ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης γνωστοποίησε ότι με πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας υπάρχει κινητοποίηση του χωριού, για συγκέντρωση τροφίμων που μπορούν να καταναλωθούν άμεσα, τα οποία θα δοθούν στους αστυνομικούς και στρατιωτικούς που φυλάνε τα σύνορα.

Στα Λάβαρα με πρωτοβουλία Αντιδημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων μεγάλη κινητοποίηση

Επίσης, στην περιοχή του Σουφλίου με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Ορφέα Κοτζά Γιουσούφ και Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Πιτιακούδης, αλλά και των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Ορφέα, γίνεται μεγάλη κινητοποίηση για συγκέντρωση απαραίτητων ειδών.

Στους Μεταξάδες αύριο η συγκέντρωση ειδώνγια τους υπερασπιστές των συνόρων μας

Στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, καλεί τους κατοίκους όλης της περιοχής να συνεισφέρουν ότι μπορούν για τους υπερασπιστές των συνόρων μας. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει αύριο Τρίτη.

Στην πρώτη γραμμή και ο Σύλλογος Γυναικών στο Μοναστηράκι

Στο χωριό Μοναστηράκι Φερών, ο Σύλλογος Γυναικών ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά, προκειμένου σε συνεννόηση μαζί του να μοιράζει συνέχεια τα τρόφιμα που ήδη συγκεντρώνει.


Πηγή: www.evros-news.gr