δ. Ωραιοκαστρου : Τα δημοτικά σχολεία σε πρόγραμμα πρωταθλητισμού για την ανακύκλωση

Εγκρίθηκε η συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Τη συμμετοχή των μαθητών του δήμου Ωραιοκάστρου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση ενέκρινε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η δημοτική επιτροπή παιδείας.
Ειδικοτερα, εγκρίθηκε η διεξαγωγή περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Τα δημοτικά σχολεία πρωταθλητές στην ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Πρόκειται για μια πιλοτική δράση που θα παρουσιαστεί από την άνοιξη του 2022 και έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την παρουσίαση στους μαθητές και τα ακόλουθα:
 1. Δωρεάν διάθεση μπλε και κίτρινων τσαντών ανακύκλωσης για τις αίθουσες.
 2. Δωρεάν διάθεση μπλε και κίτρινων κάδων (360lt) για τους προαύλιους
  χώρους των σχολείων.
 3. Διαδραστικά παιχνίδια.
 4. Εκπαιδευτικό υλικό (video).
 5. Επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα στο πλησιέστερο ΚΔΑΥ (Κέντρο
  Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών), εφόσον λειτουργεί στον Δήμο σας. Οι επισκέψεις αυτές, συστήνονται για τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Δ’, Ε’, Στ’) ώστε να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για τη χρησιμότητα των ανακυκλώσιμων υλικών μετά τη συλλογή τους.
  Στην υλοποίηση του προγράμματος θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, εκτός από στελέχη του ΥΠΕΝ, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Πεποίθησή μας είναι ότι οι διακεκριμένοι αθλητές μας θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των ιδεών που επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε στους μικρούς μας μαθητές σχετικά, με την ανακύκλωση και τη Διαλογή στην Πηγή(ΔσΠ).