Δ. Ωραιοκαστρου : Αναπάντητα ερωτήματα για την απόπειρα εκβίασης στον δήμαρχο – Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που έχουν προκληθεί από την υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, από ιδιωτικούς ερευνητές, ενώ ανάστατοι είναι δήμος και τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των τριών ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, οι οποίοι ενώ συνελήφθησαν, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε έρευνα από την Αστυνομία για να διευκρινιστεί με ακρίβεια η δράση τους και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους δικηγόρους του, προκειμένου να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, ενώ την ίδια ώρα το Ωραιόκαστρο… βράζει, καθώς πολλά λέγονται από κατοίκους και τοπικούς παράγοντες με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για το τι τελικά κρύβεται πίσω από την υπόθεση, κυρίως όμως ποιος ήταν ο λόγος της απειλής αλλά και το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από αυτήν. Υπάρχουν μάλιστα και ισχυρισμοί ότι πρόκειται για πολιτικό του αντίπαλο στο δήμο, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.
Πηγές από το περιβάλλον του Δημάρχου Ωραιοκάστρου κ. Τσακίρη αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος για να ξεσκεπάσει όποιους κρύβονται πίσω από την υπόθεση που σόκαρε την κοινωνία αλλά και σύσσωμη την αυτοδιοίκηση.
Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Δήμαρχος πάντως δέχεται κύμα συμπαράστασης και στήριξης από πολίτες, φορείς της αυτοδιοίκησης και άλλους, ενώ τις επόμενες μέρες θα συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την υπόθεση του εκβιασμού, προκειμένου το σώμα να καταδικάσει και να καταγγείλει ομόφωνα το περιστατικό, καθιστώντας σαφές πως η Δημοκρατία και η Αυτοδιοίκηση δεν εκβιάζονται και πως η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.
Ήδη με μια λιτή ανακοίνωση της στη σελίδα της στο facebook η παράταξη της αντιπολίτευσης «ΑΝΑΣΑ», με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο τονίζει «Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις στο Δήμο Ωραιοκάστρου δηλώνουμε το αυτονόητο: Καταδικάζουμε την ανομία, απ’ όπου και αν προέρχεται».
Την συμπαράσταση της στο πρόσωπο του Δημάρχου Π. Τσακίρη εκφράζει με ανακοίνωση της και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) καταδικάζοντας ομόψυχα το περιστατικό εκβιασμού, καταγγέλλοντας παράλληλα τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή ζωή ενός ανθρώπου, καταξιωμένου στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου και ενός αιρετού που υπηρετεί το δήμο του με την εντολή της ψήφου και της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του.

Πηγή: makthes.gr