Δ. Ωραιοκάστρου : Χριστούγεννα 2019 !

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ !

Η καρδιά των Χριστουγέννων

χτυπά στην… καρδιά της αγοράς!

Με τη μεγάλη συναυλία των «Stavento» στις 6 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου
Μια μεγάλη συναυλία με το δημοφιλές συγκρότημα των «Stavento», χριστουγεννιάτικη παρέλαση στους εμπορικούς δρόμους της περιοχής από το «Κρουστόφωνο» καθώς και θέατρο, λούνα παρκ και πολλά ακόμη πρωτότυπα δρώμενα όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον δήμο Ωραιοκάστρου.
Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, υπό τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις 2019», θα αποτελέσει η αγορά του Ωραιοκάστρου. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες προετοιμάζονται στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Ωραιοκάστρου με τον Εμπορικό Σύλλογο, θα είναι στο σύνολό τους δωρεάν για τους πολίτες.
Με επίκεντρο την αγορά
«Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φιλοξενούνται φέτος στον φυσικό τους χώρο, εκεί δηλαδή όπου χτυπά η καρδιά της αγοράς του Ωραιοκάστρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας ότι «στόχος μας είναι ακριβώς να συμβάλουμε στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στα καταστήματα του Ωραιοκάστρου, δημιουργώντας από νωρίς ένα γιορτινό κλίμα και προγραμματίζοντας εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων».
«Ως νέα διοίκηση καθιερώνουμε την οργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο κέντρο του Ωραιοκάστρου επ’ ωφελεία του εμπορικού κόσμου του δήμου μας. Στο σύνολό τους οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα αρχίσουν στις 6 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 27 του μηνός, θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στην κεντρική αγορά», υπογράμμισε κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ηλίας Ζιακούλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι οι εκδηλώσεις για πρώτη φορά οργανώνονται στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου.
«Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ηλία Ζιακούλη, γιατί έγινε αποδεκτό το πάγιο αίτημά μας να οργανώνεται μία κοινή εκδήλωση –η Λευκή Νύχτα που έχουμε καθιερώσει εδώ και χρόνια ως Εμπορικός Σύλλογος– σε συνεργασία με τον δήμο και να ανάβει ένα δέντρο στην αγορά του Ωραιοκάστρου. Το θεωρούσαμε παράλογο τόσα χρόνια που οι εκδηλώσεις χωρίζονταν στα δύο και γινόταν μία γιορτή στην αγορά από μας και μία στο δημαρχείο», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη διοργάνωση.
Λευκή Νύχτα και άναμμα δέντρου με τους «Stavento»
Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου με τη «Λευκή Νύχτα» για την αγορά του Ωραιοκάστρου και με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη.
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η λεωφόρος Δημοκρατίας θα μείνει κλειστή για τα οχήματα από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ.
Παράλληλα με την ανοιχτή αγορά, στη λεωφόρο Δημοκρατίας θα στηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα κορυφωθεί με το άναμμα του δέντρου, στις 8.00 το βράδυ, και τη συναυλία των «Stavento» αμέσως μετά.
Περίπου από τις 5.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε ένα κυνήγι θησαυρού, που θα οργανωθεί στην αγορά.
Τα παιδιά, εξάλλου, θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά, κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι, ενώ θα μπορέσουν ακόμη να γράψουν το δικό τους γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί του, λαμβάνοντας παράλληλα αναμνηστικά δωράκια.
Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη
Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου με την παιδική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καρυοθραύστη». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του ΟΑΕΔ, στις 6.00 το απόγευμα.
«Κρουστόφωνο» και λούνα παρκ για τα παιδιά
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου τον τόνο στην εορταστική αγορά του Ωραιοκάστρου θα δώσει το «Κρουστόφωνο» με μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση σε εμπορικούς δρόμους της περιοχής, όπως στην Κομνηνών και στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης η λεωφόρος Δημοκρατίας προβλέπεται να παραμείνει κλειστή από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ.
Ειδικά για τα παιδιά, εξάλλου, από τις 5.00 το απόγευμα της 20ής Δεκεμβρίου πρόκειται να στηθεί ένα λούνα παρκ στον χώρο του Ηρώου Ωραιοκάστρου, απέναντι από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μουσικοί και χορευτές του δρόμου
Μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα πρόκειται να διαμορφώσουν μουσικοί και χορευτές του δρόμου, που θα παρουσιάσουν τις δικές τους ξεχωριστές παραστάσεις σε διάφορα σημεία στη γιορτινή αγορά του Ωραιοκάστρου την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 8.00 το βράδυ.
Στις 8.00 μ.μ. στη λεωφόρο Δημοκρατίας, που θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, θα φιλοξενηθεί ένα μεγάλο disco party.