Δ. Ωραιοκάστρου : Τρία εκατ. ευρώ για κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου και ανάπλαση περιοχής στη Γαλήνη

Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» για την κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου – προπονητηρίου Ταε Κβον Ντο- και ανάπλαση περιοχής στη Γαλήνη διεκδίκησε και πέτυχε η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που θα καταστήσει το Ωραιόκαστρο σημείο αναφοράς για το Ταε Κβον Ντο στη Βόρεια Ελλάδα και θα αναβαθμίσει το αστικό τοπίο στη Γαλήνη.
☑ «Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να τον κάνουμε καλύτερο. Καταφέραμε να βγάλουμε από το τέλμα ένα έργο που επί χρόνια ήταν σε στασιμότητα, την λεγόμενη ”τρύπα της Γαλήνης” και να βάλουμε τις βάσεις για να κατασκευάσουμε εκεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα λειτουργεί και ως προπονητήριο Ταε Κβον Ντο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
☑ «Στόχο έχουμε το Ωραιόκαστρο με το έργο αυτό να αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ταε Κβον Ντο. Ενισχύουμε τον αθλητισμό και παράλληλα την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Τα οφέλη από τη λειτουργία του προπονητηρίου θα είναι πολλαπλά για τον Δήμο μας», σημειώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
☑ Ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι παράλληλα με την κατασκευή του προπονητηρίου θα γίνει και ανάπλαση της περιοχής ως το ύψος του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού. «Αναβαθμίζουμε το αστικό τοπίο και παραδίδουμε στους πολίτες καλαίσθητους χώρους αναψυχής. Στην περιοχή πέρα από το προπονητήριο θα γίνουν μια πλατεία, ένα αμφιθέατρο και ένα χώρος πρασίνου με αρωματικά και ενδημικά φυτά», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
➡ Το έργο
Η ανάπλαση αφορά στο Οικοδομικό Τετράγωνο 15 που βρίσκεται στον οικισμό Γαλήνη, στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου σε συνδυασμό με την λειτουργική ενσωμάτωση του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται εκεί.
Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα.
Η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου έθεσε στόχο να αξιοποιήσει το χώρο, να ολοκληρώσει την κατασκευή του υφιστάμενου κτίσματος και να αναδείξει το σύνολο του οικοδομικού τετραγώνου με ταυτόχρονη ανάπλαση των ελεύθερων υπαίθριων χώρων του.
Ο κ. Τσακίρης και οι συνεργάτες του συνέταξαν σχετική μελέτη και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η επιτροπή αξιολόγησης την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε την πρόταση και έτσι ανάβει το πράσινο φως για να τεθεί το έργο σε τροχιά υλοποίησης.
Στο οικοδομικό τετράγωνο πρόκειται να κατασκευαστεί υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο – προπονητήριο Ταε Κβον Ντο, που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης, αποδυτήρια, ιατρείο, αναψυκτήριο και χώρους αποθήκευσης.
Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου, ο υπαίθριος χώρος υποδιαιρείται σε τέσσερις επί μέρους περιοχές. Η πρώτη αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου αποτελεί η διαμόρφωση της πλατείας που θα περιλαμβάνει ένα υπόστεγο χώρο με την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου.
Η δεύτερη περιοχή του υπαίθριου χώρου αφορά στη διαμόρφωση αναβαθμών, που θα δημιουργούν ένα φυσικό αμφιθεατρικό σκηνικό. Στην τρίτη περιοχή προβλέπεται να διαμορφωθεί μια παιδική χαρά ακριβώς απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Η παιδική χαρά έχει σχεδιαστεί με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιημένο εξοπλισμό και πρόκειται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του οικισμού της Γαλήνης.
Τέλος, η τέταρτη περιοχή ανάπλασης του υπαίθριου χώρου του Ο.Τ. 15 αφορά στη διαμόρφωση ενός χώρου στάσης, με παγκάκια ορθογωνικού σχήματος από μπετόν και ξύλο. Στο χώρο αυτό, παράλληλα, διαμορφώνεται και ένας κήπος με ενδημικά, μυρωδικά φυτά, που θα έχει ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα επισκέψεων από μαθητές.