δ. Ωραιοκάστρου : Στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου «Σχολικοί Πυροσβέστες ΙΙ» του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

 Στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι «Σχολικοί Πυροσβέστες» από το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και ενημερώθηκαν για θέματα Πολιτικής Προστασίας.
➡ Ειδικότερα, έντεκα μαθήτριες που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Σχολικοί Πυροσβέστες ΙΙ», συνοδευόμενες από τους καθηγητές Βασίλη Πολίτη, Χρήστο Ξανθό και την καθηγήτρια Μάγδα Καμπανταΐδου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.
➡ Τις μαθήτριες υποδέχθηκαν και συνομίλησαν μαζί τους οι αντιδήμαρχοι Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Δημητριάδου, Παιδικής Μέριμνας και Οικογένειας, Χριστίνα Ζάπρα, Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας, Προστασίας Ζώων Συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου και Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σαραμούρτσης.
➡ Τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς την προστασία των πολιτών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς και γενικότερα τις φυσικές καταστροφές, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.
➡ Η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Κρίσεων, Πολιτικής Προστασίας και Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Δημητριάδου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου για την προστασία από σεισμούς, πλημμύρες και φωτιές, τόνισε ότι συνεργάζεται στενά με εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δασαρχείο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.ά. και τόνισε πως είναι σημαντικό ως πολίτες να είμαστε ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας. «Σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να προστατέψουμε τον τόπο μας, το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο μας. Από κοινού μπορούμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε.
➡ Οι μαθήτριες συζήτησαν με τους αντιδημάρχους και ανέφεραν πως το επόμενο διάστημα θα επεξεργαστούν και θα υποβάλλουν προτάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τον εθελοντισμό.