Δ.Ωραιοκάστρου : Πρόταση να μετονομαστεί η οδός Σταδίου σε Αλκιβιάδη Καμπανού

Την πρότασή για μετονομασία της Οδού Σταδίου σε Αλκιβιάδη Καμπανού πρόκειται να καταθέσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος, Παντελής Τσακίρης, προς τιμή του αδικοχαμένου Άλκη ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα από αδίστακτα πρόσωπα με κίνητρο το οπαδικό μίσος.
«Είναι συγκλονιστικό το πόσο μικρή αξία δίνουν ορισμένοι στην ανθρώπινη ζωή και πόσο μεγάλη αντίστοιχα αξία δίνουν στην δια της βίας υπεράσπιση της μίας ή της άλλης προτίμησής τους», αναφέρει ο κ.Τσακίρης σε ανάρτηση του.
«Καμία διαχωριστική γραμμή χρώματος, ομάδας ή προσωπικής προτίμησης δεν είναι δυνατό να μπαίνει πιο πάνω από την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής. Καμία «φανέλα» δεν δικαιολογεί το έγκλημα», προσθέτει.
Συμπληρώνει, δε, ο δημαρχος πως «Σε μία σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία μαθαίνουμε να ζούμε αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλο σε κλίμα ειρήνης και αρμονίας παρά τις όποιες μας διαφορές».
Υπογραμμίζει ακόμη πως «Το οπαδικό μίσος που οδηγεί στην οπαδική βία δεν έχει σχέση με το καλοπροαίρετο πνεύμα άμιλλας του αθλητισμού και δεν μπορεί να έχει θέση ανάμεσά μας».
Ο κ.Τσακίρης τονίζει ακόμη πως «Κάθε πολίτης δικαιούται να ζει με την ασφαλή πεποίθηση ότι η προτίμηση της αγαπημένης του ομάδας δεν αποτελεί αιτία για να απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα».
«Είναι χρέος μας να βάλουμε όλοι πλάτη για να σπάσουμε αυτό το νοσηρό απόστημα για να μη χρειαστεί καμία άλλη μάνα να κλάψει τον δικό της «Άλκη», καταλήγει η πρόταση του δημαρχου Ωραιοκαστρου.