δ. Ωραιοκάστρου : Μεγάλο πρόβλημα με το νερό στη Μυγδονία …

Οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης του δήμου Ωραιοκάστρου, και κυρίως στην περιοχή της Μυγδονίας, επιδιώκει ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, προειδοποιώντας, πάντως, για ένα δύσκολο καλοκαίρι ως προς την ποιότητα του νερού στη Λητή.
Η λύση αυτή, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έρχεται σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ, η οποία σχεδιάζει ένα μεγάλο project, ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ. Για τον σκοπό αυτό πρόκειται το επόμενο διάστημα – πιθανότατα πριν το Πάσχα – να υπογραφεί ένα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου με την ΕΥΑΘ. Όπως εξήγησε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, πρόκειται να δρομολογηθούν έργα για τα δίκτυα και τις δεξαμενές από την ΕΥΑΘ για το Ωραιόκαστρο, τα οποία θα εξασφαλίζουν την ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες για την υδροδότηση της περιοχής.
«Αφού εξασφαλιστεί η ποσότητα για το Ωραιόκαστρο, υπάρχει και εγκεκριμένη μελέτη από την ΕΥΑΘ, για να μεταφερθεί το νερό μετά στην περιοχή της Μυγδονίας και συγκεκριμένα στα τρία μεγάλα χωριά, Δρυμό, Λητή και Μελισσοχώρι», υπογράμμισε. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, «για να γίνει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις στο Ωραιόκαστρο και αυτό είναι κάτι το οποίο η ΕΥΑΘ το δρομολογεί σε συνεργασία με τον δήμο». Ο δήμαρχος πάντως ξεκαθαρίζει ότι για την υλοποίηση της όλης επένδυσης (μελέτη, δημοπράτηση, κατασκευή) θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα περίπου πέντε ετών.
Να σημειωθεί ότι το Ωραιόκαστρο υδροδοτείται σήμερα από το δίκτυο της ΕΥΑΘ, ωστόσο, απαιτούνται κάποιες διορθώσεις στο δίκτυο. «Διορθώνοντας το δίκτυο και εξασφαλίζοντας την επάρκεια για το Ωραιόκαστρο θα φύγει στη συνέχεια και το νερό προς τη Μυγδονία».
Δύσκολη η κατάσταση με την υδροδότηση από τη Μυγδονία – Καμπανάκι για τη Λητή
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου χαρακτηρίζει δύσκολη την κατάσταση υδροδότησης στην περιοχή της Μυγδονίας. Έχει ολοκληρωθεί το έργο της ενοποίησης των δικτύων και με καινούργιες γεωτρήσεις για Δρυμό, Λητή και Μελισσοχώρι, ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, παρουσιάστηκαν προβλήματα στις δοκιμαστικές λειτουργίες. «Έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή η Λητή με τα νιτρικά. Δρομολογούμε και εκεί τις απαραίτητες μελέτες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε προσωρινά το πρόβλημα, αλλά και πάλι θα χρειαστούμε σίγουρα ένα χρόνο από σήμερα», τόνισε. Ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι για τη Λητή θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι σχετικά με την ποιότητα του νερού, γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να προμηθεύονται εμφιαλωμένα. Όπως εξήγησε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ, Ευδοξία Κυριακίδου – Βέσκου, πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν 12 θέσεις για να γίνουν γεωτρήσεις στην περιοχή της Μυγδονίας. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο θέσεις, χωρίς να έχουν γίνει ερευνητικές για να ξέρουμε πόσο νερό μπορούν να βγάλουμε. Οι υπόλοιπες είναι μολυσμένες και κάποιες που έχουν στερέψει. Το θέμα του νερού είναι πολύ σοβαρό», τόνισε.
Για το θέμα της Μυγδονίας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες σύσκεψη στο δημαρχείο υπό την προεδρία του δημάρχου Παντελή Τσακίρη ο οποίος προανήγγειλε μια ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να γίνει αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση της υδροδότησης του δήμου.

,

Πηγή: Voria.gr