Δ. Ωραιοκάστρου: Δυναμική πρεμιέρα για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023»

 Με την μοναδική θεατροποιητική παράσταση του Συλλόγου Πολιτισμού «Λογείον», βασισμένη στο βιβλίο της Αναστασίας Καραογλάνη «Παλιά Κρυστάλλινα Ποτήρια», έκανε δυναμική πρεμιέρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στην αίθουσα Θεάτρου του ΟΑΕΔ στο Ωραιόκαστρο.
➡ Παρά την ισχυρή βροχόπτωση η αίθουσα «πλημμύρισε» από κόσμο, που μέσα από την θεατρική απόδοση των ποιημάτων της Αναστασίας Καραογλάνη, «συμπορεύτηκε στο διάβα του χρόνου μέσα από τα σοκάκια της μνήμης και της λήθης, της αποδοχής και της συγχώρεσης, πίνοντας μέσα από τα καλά φυλαγμένα κρυστάλλινα ποτήρια» και έμαθε πώς «να τολμάμε τις λέξεις».
☑ «Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι η Αναστασία Καραογλάνη καταφέρνει να συνδυάζει το γενικό με το ειδικό, ενώ γράφει βαθιά προσωπικά πετυχαίνει και περνάει οικουμενικά μηνύματα με ένα πολύ όμορφο και άψογο τρόπο, συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης, ήταν υπέροχοι», ανέφερε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
➡ Τα ποιήματα του βιβλίου της Αναστασίας Καραογλάνη «Παλιά Κρυστάλλινα Ποτήρια», που αποδόθηκαν θεατρικά στην παράσταση, έχουν να κάνουν με την μνήμη, τη λήθη και την πορεία του ανθρώπου μέσα στο χρόνο, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που εναλλάσσονται στη ζωή. Πώς ο άνθρωπος αγαπάει, ζει έντονα στιγμές, συλλογίζεται το πριν και προχωράει στο παρόν του και προς το μέλλον του. Τα ποιήματα επέλεξαν οι συμμετέχοντες στην θεατροποιητική ομάδα του «Λογείον και τα απέδωσαν με υπέροχο τρόπο στη σκηνή.
ℹ Πληροφορίες:
Οργάνωση, σκηνοθεσία, απόδοση: Θεατροποιητική ομάδα «Λογείον»
Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας: Χρίστος Μπακόλας
Μουσική, μελοποίηση στίχων: Δημήτρης Μπομπόλας
Τραγούδι: Χρήστος Παπαγεωργίου
Βίντεο, ψηφιακή επεξεργασία: Πάνος Μπουντούρογλου
Ήχος, φώτα: Ευθύμης Βασιλειάδης
Απέδωσαν θεατρικά τα ποιήματα : Ασπασία Γεωργοπούλου, Αναστασία Καραογλάνη, Ελένη Σαββουλίδου, Ειρήνη Πολυχρονίδου, Ευαγγελία Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδας Παπούλιας, Πέρσα Λιάπη, Τζούλια Παπακαλού, Μάρκος Χριστοδούλου.