Δ.Χαλκηδόνος : ΧΑΜΟΣ …με τις Αντιδημαρχίες στο δήμο Χαλκηδόνος ! (Αποκλειστικό)

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Σοβαρές εξελίξεις είχαμε χθες

για τις Αντιδημαρχίες….!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ του πρώην Αντιδήμαρχου Καθαριότητας και των δύο συνδημάρχων Βαινά – Αναγνωστόπουλου. Ο κ. Μπατζαρακίδης είναι πυρ και μανία με τους δύο συνδημάρχους γιατί τον απομάκρυναν από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και τον πέταξαν έξω από τη διοίκηση σαν αποδιοπομπαίο τράγο, φωτογραφίζοντάς τον σαν μοναδικό υπεύθυνο της κακής κατάστασης που υπάρχει στην καθημερινότητα. Τελικά κατέληξαν σε μια μέση λύση, αφού τον έπεισαν να υποχωρήσει και να μην ανεξαρτητοποιηθεί όταν του πρότειναν να παραμείνει ως άμισθος Αντιδήμαρχος, με κάποιες πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία για του χρόνου ότι η αντιδημαρχία του θα γίνει ξανά έμμισθη.
Στη συνέχεια, το βράδυ της Δευτέρας μαζεύτηκε η παράταξη της διοίκησης στο παλιό Δημαρχείο στον Άγιο Αθανάσιο. Εκεί οι δυο συνδήμαρχοι Βαινάς  – Αναγνωστόπουλος  ανακοίνωσαν ότι ο κ. Ανεστίδης παύεται κι αυτός από τα καθήκοντά του σαν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και περιορίζεται στα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τοπικής Επιχειρηματικότητας. Το άδειασμα και η υποβάθμιση που έγινε και στον κ. Ανεστίδη είναι μεγάλο, αλλά όμως κρατάει μισθό και στην καινούργια Αντιδημαρχία. Κάποια σχόλια που ακούσαμε λένε ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν το περίμενε αυτό και είναι πολύ χολωμένος. Και κάποιες γνώμες λένε μάλιστα ότι αν δεν υπήρχε στη μέση ο μισθός, ήδη θα είχε φύγει.
Η κα Κοκκινίδου αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο κ. Κορδονούρης γίνεται για ένα δίμηνο υπερ-αντιδήμαρχος αφού παίρνει και τις αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Πολιτισμού και Αθλητισμού παράλληλα με αυτές της Κοινωνικής Μέριμνας και του Προέδρου για τα ΚΑΠΗ κλπ.
Έγκυρες πληροφορίες λένε ότι ο Δήμαρχος άφησε κενές δύο έμμισθες θέσεις, γιατί με βάση τη συμφωνία όλα είναι δρομολογημένα έτσι ώστε το πολύ μέχρι την εκλογή προέδρου για το Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει η σύμπραξη Σαραφίδη-Αναγνωστόπουλου και να αναλάβει την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού ο κ. Χατζηκυριάκου και το Νομικό Πρόσωπο για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς Σταθμούς ο κ. Οκλαλιώτης. Απλά στη φάση αυτή οι δυο συνδήμαρχοι βλέπουν ότι οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και όπως είπε ο ένας τους «χρειαζόμαστε λίγο χρόνο να απορροφήσουμε τους κραδασμούς».
Το αν θα γίνει αυτό, θα το δείξει το μέλλον.
Αυτό πάντως που φαίνεται από τις επιλογές των δύο συνδημάρχων, είναι στην περίπτωση Μπατζαρακίδη-Ανεστίδη καταφέρνουν προς το παρόν να τους κρατήσουν στην παράταξη και να απορροφήσουν τους κραδασμούς τους. Κι επίσης φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στη σύμπραξη αφήνοντας προς το παρόν κενές διοικητικές θέσεις και δεν προβληματίζονται να απομακρύνουν από Αντιδημαρχίες τα νεαρότερα μέλη της παράταξης, θυσιάζοντάς τους και στιγματίζοντάς τους και μη αναγνωρίζοντας το έργο τους.

Ζαν …ο ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ !