δ. Χαλκηδόνος : Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το  Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος  για την  10η   συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλιου ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Διαβάστε ολόκληρη  την αξιόλογη πολιτικη τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκηδόνος  … :  

Kύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Κατ΄αρχην θέλουμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για τον τρόπο που συγκλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση:  θέση μας είναι να αποφεύγονται οι συνεδριάσεις δια περιφοράς γιατί δεν μπορούν να γίνουν τοποθετήσεις και να ανταλλάξουν γνώμη οι δημοτικοί σύμβουλοι, πέρα από την αποστολή μιας θετικής ή αρνητικής ψήφου.
Επιπλέον όμως η ενέργειά σας αυτή δηλώνει και μια σκοπιμότητα να αποφεύγετε τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου αν λάβει κανείς υπ΄ όψη ότι για το μήνα Μάρτιο δεν έγινε κανονική συνεδρίαση όπως προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.Αντθέτως έγιναν δύο συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής στις οποίες απουσίαζαν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης….
Έτσι θέλετε να διοικείτε το Δήμο;
 Η ειδική συνεδρίαση για το ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΉ, γιατί όπως είπατε και εσείς άλλη φορά, αυτή έγινε μόνο για το συγκεκριμένο θέμα , πράγμα που σας ανάγκασε να βάλετε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις την ίδια μέρα.
Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε σχετικά με το ΚΕΚ ΝΕΦΈΛΗ δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η παράταξή σας γιατί δυόμιση χρόνια δεν κάνατε τίποτε για να βοηθήσετε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που βάζατε και προεκλογικά αλλά και μετά που η παράταξή σας ανέλαβε την διοίκηση του δήμου, αφήνοντας να υποννοηθούν “οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιοίκηση στο ΚΕΚ”.
Σ αυτήν την όντως “αρρρωστημένη” κατάσταση που δημιουργήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η στάση της παράταξης μας έχει μοναδικό στόχο να δοθούν τελεσίδικες απαντήσεις για να μην έχει στο εξής κανένας το δικαίωμα να ανάγει το θέμα του ΚΕΚ σε κεντρικό ερώτημα των εκλογών για ψηφοθηρικούς λόγους.
Επίσης και οι δημότες θα πρέπει να καταλάβουν ότι διαδημοτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ, κλπ στις παρυφές των δήμων πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε “παραμάγαζα εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων”.
Στη σημερινή δια περιφοράς έκτακτη συνεδρίαση ψηφίζουμε ως εξής:
1.στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού : ΟΧΙ.
2. στην κατανομή στις σχολικές επιτροπές :   ΝΑΙ.
3. στην τροποποίηση εξουσιοδότησης:                 ΝΑΙ
4. στην παράταση της σύμβασης Κορδελιού Ευόσμου:     ΝΑΙ
Οι   σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
1)     Μαρκίδης Παναγιώτης
2)     Σιδηρόπουλος Σάββας