Δ.  Χαλκηδόνος  : Νομίζουν ότι μας … δουλεύουν στο δήμο Χαλκηδόνος  / ΤΟΥ: Χρήστου Θεοδοσιάδη

ΤΟΥ: Χρήστου Θεοδοσιάδη

Ο κόσμος έχει αγανάκτηση και δεν μπορεί να κάτσει ούτε στο μπαλκόνι του και ο δήμος Χαλκηδόνος που ξεκίνησε τους ψεκασμούς τέλη Ιουλίου ενώ έπρεπε να το είχε κάνει από  αρχές Μαρτίου με μια μακροσκελής – διαταγή κατευθυνόμενη μας κάνει   μαθήματα περί κουνουπιού… !
Διαβάστε και «μουτζώστε» τους σύνχρoνους ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ που πήγαν το δήμο Χαλκηδόνος 30 χρόνια πίσω στην καταπολέμησή των Κουνουπιών -και όχι μόνο –  τότε που «τα σκίαζε η φοβέρα και τα πλάκωνέ η Κουνουπιά…»
Επειδή είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και την καταπολέμηση των κουνουπιών η  μόνη επιλογή σας  είναι να παραιτηθείτε από τώρα  για το καλό του δήμου και των δημοτών … και αφήστε τα παραμύθια περι σχεδιασμού… ο κόσμο σας πήρε χαμπάρι

Χ. Θ.

‼️Ο Δήμος Χαλκηδόνος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αποφάσισε τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.
‼️Η απόφαση ενός τέτοιου εγχειρήματος προκρίθει με βάση τα μορφολογικά και τυπογραφικά κριτήρια της περιοχής καθώς και από κριτήρια προάσπισης της Δημόσιας Υγείας των πολιτών της περιοχής.
‼️Ως γνωστόν η γεωγραφική έκταση της περιοχής του Δήμου Χαλκηδόνος είναι όμορη με 240.000 στρέμματα ορυζώνων και περικλείεται από τέσσερις ποταμούς ( Γαλλικό, Αξιό, Λουδία και Αλιάκμονα) δημιουργώντας αφενός τεράστιες αναπαραγωγικές εστίες κουνουπιών (ορυζώνες) και αφετέρου μεγάλα υδροτοπικά συστήματα τα οποία αποτελούν κέντρο υποδοχής αποδημητικών άγριων πτηνών φορέων του Ιού του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ). Συνυπάρχουν δηλαδή μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών (όχληση – διαβιβαστές ασθενειών) καθώς και άγρια μεταναστευτικά πτηνά (δεξαμενές του ΙΔΝ).
‼️Ο Δήμος Χαλκηδόνας γειτνιάζοντας με αυτές τις περιοχές , αποτελεί μία hot-spot περιοχή με μεγάλη όχληση και μεγάλους κινδύνους εμφάνισης ασθενειών (ΙΔΝ – ελονοσία).
‼️Επομένως για να μετριαστεί η όχληση και να γίνει σωστή διαχείριση των εντόμων – διαβιβαστών, ο Δήμος μας αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη φετινή χρονιά έργο καταπολέμησης κουνουπιών ώστε να συνδράμει το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
‼️Σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου και ώρα 07:00 το συνεργείο θα παρευρεθεί στην Τοπική Κοινότητα Χαλκηδόνας προκειμένου να γίνουν υπολειμματικοί ψεκασμοί στην κεντρική πλατεία και στον πολιτιστικό σύλλογο.
‼️Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε φρεάτια κ στάσιμα νερά σε Άδενδρο, Μικρό Μοναστήρι και Λουδία.
‼️Την Τετάρτη 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε φρεάτια ομβρίων και στάσιμα νερά, κανάλια σε Ελεούσα, Βαλτοχώρι και Παρθένιο.
‼️ Την Πέμπτη 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί σε φρεάτια ομβρίων και στάσιμα νερά, κανάλια στην περιοχή των Κουφαλίων.
‼️Από την ώρα έναρξης και μέχρι το πέρας των εφαρμογών παρακαλούνται οι κάτοικοι και τα κατοικίδια ζώα να μην πλησιάζουν τις συγκεκριμένες περιοχές.
Τα κουνούπια κοντεύουν να μας «φάνε» και ο δήμος Χαλκηδόνος θυμήθηκε να μας στείλει αυτό το δελτίο τύπου και  να μας καθησυχάσει να μας ρήξη «στάχτη» στα μάτια δηλαδή μετα την γενική κατακραυγή όλου του δήμου Χαλκηδόνος  για την αδιαφορία της διοίκησης σε αυτό το μέιζον θέμα για την περιοχή   … που λέγεται ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ