Δ.Χαλκηδόνος : Μεγάλο “κάζο”… και τεράστια «πολιτική» ήττα… για το δίδυμο Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Τεράστια «πολιτική» ήττα… για το δίδυμο Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν κατάφεραν να περάσουν την αναμόρφωση του Μετοχικού Κεφαλαίου στο ΚΕΚ Νεφέλη, την οποία τόσο πολύ επιθυμούσαν. Μια αναμόρφωση στην οποία είχε επενδύσει εδώ και καιρό ο κ. Σαραφίδης και την οποία έφερε σαν θέμα η διοίκηση αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένας (ούτε ο ίδιος ο δήμαρχος) να την εισηγηθεί από τη μεριά της διοίκησης στη συνεδρίαση.
Ακουσον…Ακουσον…να εισηγείται άλλος αρχηγός παράταξης το θέμα …!
Το έιδαμε κι αυτό στο δήμο Χαλκηδόνος με αυτήν την διοίκηση …!!!
Το ρόλο αυτό ανέλαβε ο κ. Σαραφίδης ο οποίος για λογαριασμό της παράταξής του και του κ. Αναγνωστόπουλου προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα…. Η πρόταση Σαραφίδη – Αναγνωστόπουλου προέβλεπε την παραχώρηση ποσοστού μετοχών 7% από το Δήμο Χαλκηδόνος στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αποτέλεσμα να χάνει μια έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΚ ο Δήμος Χαλκηδόνος και να την κερδίζει το Ωραιόκαστρο.
Αυτό δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις στο συμβούλιο, με κορυφαία την μονομαχία μεταξύ Ευσταθιάδη – Σαραφίδη όπου ακούστηκαν βαρύτατες πολιτικές κατηγορίες. Μάλιστα στο σημείο αυτό προκάλεσε ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση σε όσους βλέπαμε τη συνεδρίαση, η παρέμβαση του κ. Βασίλη Μπίκου ο οποίος φώναζε δυνατά «πέστα Σαραφίδη, πέστα Κώστα»…!!!
Για την ιστορία, η πρόταση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα 2/3 των παρόντων συμβούλων, αφού πολλοί σύμβουλοι της διοίκησης (Ανεστίδης, Κοκκινίδου, Τσακίρης, Βαϊνάς) απείχαν, η κα Κοκκίνου ψήφισε παρών μαζί με τους 2 συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις Μηντσιούδη – Μηντζαρίδη και τους ανεξάρτητους Ευσταθιάδη, Στεργιάδη, ενώ ο κ. Διαμαντής απείχε.
Το τεχνικό πρόγραμμα… 
Όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα, αυτό ψηφίστηκε οριακά με ψήφους 12-11 και 10 παρών. Μάλιστα χρειάστηκε και δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία αφού στην πρώτη το αποτέλεσμα ήταν 11-11 μεταξύ των προτάσεων της διοίκησης και των παρατάξεων Μηντσιούδη-Μηντζαρίδη.
Στη δεύτερη ψηφοφορία η παράταξη Σαραφίδη ψήφισε παρών, βοηθώντας έτσι τη διοίκηση Αναγνωστόπουλου να περάσει τη δική της πρόταση. Ο κ. Ευσταθιάδης στήριξε την πρόταση των δύο παρατάξεων, ο κ. Στεργιάδης ψήφισε κι αυτός παρών και τελικά η ψηφοφορία κρίθηκε από την ψήφο του κ. Διαμαντή ο οποίος τελικά ψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα της διοίκησης. Φαίνεται πλέον έντονα σε όλους ότι το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται για τη διοίκηση Αναγνωστόπουλου. Ακόμη και η συμμαχία με την Παράταξη Σαραφίδη δυσκολεύεται να φέρει τα αποτελέσματα που περίμεναν και οι δυο τους.
 Το βίντεο…
 Το βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση που όλοι περιμένετε θα αναρτηθεί σύντομα στο “VIMA THESS”  : https://www.youtube.com/channel/UC-Z5JCFWHhmmjPbKSrlSVhA
δημότης ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ