Δ.Χαλκηδόνος – Λουκάς Ευσταθιάδης : ” Είστε μία διοίκηση κοινωνικά ανάλγητη και πολιτικά ανύπαρκτη …”

 

ΤΟΥ : Λουκά Ευσταθιάδη

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος

ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ

Περίμενα ως δημοτικός σύμβουλος όλες αυτές τις μέρες που οι φωτιές κατατρώνε τα δάση μας, τις περιουσίες και τον κόπο των Ελλήνων αδερφών μας, να υπάρξει έστω μια στοιχειώδη αντίδραση από αυτή τη διοίκηση και από αυτόν το δήμαρχο.

Μια αντίδραση ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ όπως έκαναν όμοροι Δήμοι και σε όλη την Ελλάδα. Να οργανώσουν άμεσα μια προσπάθεια εθελοντισμού σε κάθε χωριό μας, ώστε να συλλεχθεί και να σταλεί μια βοήθεια (μέσω ΚΕΔΕ) για να στηριχθούν ΤΩΡΑ, σε αυτές τις πρώτες δύσκολες ώρες τα δοκιμαζόμενα αδέρφια μας. Αντιθέτως όμως, όλες αυτές τις μέρες, δεν είδαμε ούτε τη παραμικρή δήλωση συμπαράστασης από τον απόντα δήμαρχο.

Περίμενα επίσης (και ως πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας) μια αντίδραση ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

Που είναι ο δήμαρχος ;

Πού είναι ο  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαϊνάς ;

Να συγκαλέσουν άμεσα – λόγω των ακραίων επιβαρυντικών συνθηκών -, το αρμόδιο όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και τα Τοπικά Συμβούλια και να εξετάσουν, να οργανώσουν και να επικαιροποιήσουν ένα σχέδιο άμυνας και πυροπροστασίας σε ιδιαίτερες ζώνες του Δήμου μας (π.χ. περιμετρικά των χωριών, τοπικά δασύλλια κλπ).

Γιατί αδιαφορούν;

Τι περιμένουν;

Να γίνει πρώτα η ζημιά;

Δυστυχώς αυτή η ανύπαρκτη διοίκηση, δείχνει την τραγικότητά της και αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων. Διακοπεύοντας «σε μαγικά νησιά», είναι και πάλι απούσα για τον τόπο. Η μόνιμή της αγωνία, να ετοιμάσει ετερόκλητες συμμαχίες μοιράζοντας μισθούς και θέσεις, μήπως μπορέσει και βγάλει την τετραετία, μακάρι να μην αποδειχθεί επιζήμια για τον Δήμο μας.

Και πραγματικά είναι κρίμα για τον αυτόν τον τόπο Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε κ. Βαϊνά να φροντίζετε συνεχώς με την πολιτική και κοινωνική σας απουσία να επιβεβαιώνετε το αρχαίο ρητό «Εζυγίσθειτε, εμετρήθειτε και ευρέθειτε ελλιποβαρείς».