Δ.Χαλκηδόνος : ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ?

Απο τον δημοτικό σύμβουλο Λουκά Ευσταθιάδη πήραμε την ποιο κάτω επίκαιρη επιστολή για το  ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ  :
Ως Δημοτικός Σύμβουλος καταγγέλλω δημόσια την στάση των τεσσάρων εκπροσώπων του Δήμου μας στο 11μελές Διαδημοτικό Όργανο του ΚΕΚ Νεφέλη : του δημάρχου Χαλκηδόνος κ. Αναγνωστόπουλου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Βαϊνά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ταχτατζόγλου και του δημοτικού συμβούλου κ. Σαραφίδη.
Οι παραπάνω κύριοι, συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Διαδημοτικού Οργάνου την Τετάρτη 12/5/2021 με θέμα «Έγκριση της Μελέτης σκοπιμότητας αύξησης και ανακατανομής του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΥΘ Νεφέλη», όπου αποφασίστηκε η μείωση του ποσοστού του Δήμου Χαλκηδόνος στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης από 42,5 σε 36,36 ενώ ταυτόχρονα συμφωνήθηκε και η αύξηση των ποσοστών του Δήμου Δέλτα κατά περίπου 0,5% και του Δήμου Ωραιοκάστρου κατά περίπου 6%.
Με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να δικαιούται 4 αντί 5 συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Και όλο αυτό για 3.000 € Θεωρώ ότι με την πράξη τους αυτή οι παραπάνω κύριοι, στράφηκαν ενάντια στο δημοτικό συμφέρον, παραχωρώντας (για πρώτη φορά στα χρονικά) ποσοστό μετοχών του Δήμου μας, χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρίς να πάρουν τη σύμφωνη γνώμη του. Και τους ρωτάω δημόσια : Γιατί κάνατε κάτι τέτοιο;
Τι συμφωνίες κρύβονται πίσω από αυτές τις συντονισμένες σας πράξεις κ. Αναγνωστόπουλε και κ. Σαραφίδη? Σημειώνω στο Δήμαρχο ότι πλέον έχει θεσμική και ηθική υποχρέωση να δώσει απαντήσεις στους δημότες, για ένα θέμα που άλλα έλεγε προεκλογικά, ενώ τώρα έρχεται να υπηρετήσει τις επιλογές των τότε αντιπάλων του.
Τους θυμίζω ότι σε αυτή τη διαδημοτική επιχείρηση ο Δήμος Χαλκηδόνος υπήρξε ιδρυτικό μέλος κι ότι η επιχείρηση στεγάζεται στο Δήμο μας και διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ. Και τους καλώ να βγουν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο και να απολογηθούν για αυτή την πολιτική τους. Θέλουν – δεν θέλουν, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν οι σκοποί τους οποίους εξυπηρετούν με την ταύτιση τους στο συγκεκριμένο θέμα όλο αυτό τον καιρό.
Ευσταθιάδης Λουκάς, Δημοτικός Σύμβουλος