δ. Χαλκηδόνος : ΕΠΙΣΤΟΛΗ με “αιχμές” προς το προεδρείο του δήμου Χαλκηδόνος

Απο τον δημοτικό σύμβουλο Χαλκηδόνος

κ. Λουκά Ευσταθιάδη πήραμε την ποιο κάτω επιστολή :

 

Πραγματική απογοήτευση για αυτή τη διοίκηση και για εσάς κύριε Πρόεδρε.
Επιλέξατε για μια ακόμη φορά να μην κάνετε δια ζώσης τη συνεδρίαση και να μην βάλετε στα θέματα προς ψήφιση, ότι σας ζητήσαμε τόσοι σύμβουλοι με επιστολή μας.
Δυστυχώς αποδείξατε για μια φορά ακόμη ότι λειτουργείτε στα όρια του νόμου χωρίς να σας ενδιαφέρει η δημοκρατική λειτουργία αυτού του Συμβουλίου.
Αποδείξατε ότι προσπαθείτε να υποκαταστήσετε νόμιμες διαδικασίες οι οποίες τηρήθηκαν από όλους τους Δημάρχους και τις Διοικήσεις, ανεξάρτητα με τις πολιτικές διαφωνίες που εκφράζονταν κάθε φορά.
Αποδείξατε ότι η συνεχής και “εσκεμμένη” προσπάθειά σας να υποκαταστήσετε τις διά ζώσης συνεδριάσεις με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα έχει μόνο ένα στόχο : να φιμώσετε τα στόματα των συναδέρφων γιατί τρέμετε την πολιτική κριτική.
Αποδείξατε ότι μεθοδεύετε “εσκεμμένα” την αποφυγή συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο σημαντικών θεμάτων, φοβούμενοι τις εξελίξεις που θα φέρουν. Αποφύγατε “εσκεμμένα” να φέρετε έστω και διά περιφοράς το θέμα του διαχειριστικού ελέγχου  και των εγγράφων που ζητούνται από το ΚΕΚ Νεφέλη. Κρίμα γιατί εσείς με τη στάση σας αφήνετε να πλανώνται πλέον ισχυρά ερωτηματικά για τη στάση όλων σας.
Εξαιρώντας τους νέους συναδέρφους σε αυτό το σχήμα, σας τονίζω το εξής : δεν είστε απλά μια ανίκανη διοίκηση η οποία δεν παράγει κανένα έργο. Δεν είστε μια διοίκηση η οποία απλά γκρεμίζει αντί να χτίζει. Δεν είστε απλά μια διοίκηση η οποία κάνει κακό στον τόπο μας.
Είστε μια διοίκηση πολιτικών “ανδρείκελων”οι οποίοι δεν ενδιαφέρεστε για το αν με τις επιλογές σας κάνετε ζημιά στη δημοκρατία και στους θεσμούς που εκπροσωπούν οι θέσεις τις οποίες κατέχετε.
Είστε μια διοίκηση πολιτικών “σκιάχτρων” που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η πολιτική διαχείριση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο βρεθήκατε με τις επιλογές σας. Η διαχείριση της πολιτικής ανυπαρξίας σας, του πολιτικού αμοραλισμού σας και της πολιτικής σας ελαχιστότητάς σας.
Όσο όμως και να προσπαθείτε να κρύψετε πίσω από το δάχτυλό σας το πόσο πολιτικά επικίνδυνοι και πολιτικά αλαζόνες  είστε, να ξέρετε ένα πράγμα :  σας έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες ακόμη. Θα το πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους.
Συνεχίστε προς το παρόν την τραγική κατηφόρα σας. Εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε να πάρετε και τον τόπο μας μαζί σας.
Ευσταθιάδης Λουκάς, Δημοτικός Σύμβουλος