Δ.Χαλκηδόνος : ΕΠΙΣΤΟΛΗ διαμαρτυρίας για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης !

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑΧ
Δέχθηκα σήμερα 3 τηλεφωνήματα (δύο από Γέφυρα και ένα από Βαθύλακο) από συνδημότες μας οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης. Θα μεταφέρω τα λόγια του ενός, ο οποίος μου είπε : «γιατί ρε Λουκά να τους πληρώσω 70 ευρώ για να συνδεθώ αφού θα πληρώνω τη χρήση του δικτύου?
Δεν πλήρωνα τόσα χρόνια το 80% σε κάθε λογαριασμό? Και γιατί να πληρώσω 130 ευρώ κερατιάτικα στο μηχανικό για να μου βάλει μια υπογραφή σε ένα σχέδιο? Γιατί δεν δέχονται το σχέδιο με τη δική μου υπογραφή και μια υπεύθυνη δήλωση ; Αφού είναι σε ιδιωτικό οικόπεδο και όχι σε δημοτική έκταση.
Κι όταν τη δουλειά την έκανα εγώ από μόνος μου και πλήρωσα μόνο τα υλικά, γιατί να πληρώνω τώρα από πάνω 200 ευρώ»?
Εγώ σαν δημοτικός σύμβουλος έχω υποχρέωση να μεταφέρω αυτή την διαμαρτυρία του κόσμου. Και λέω δημόσια τη γνώμη μου : ότι είναι ντροπή και κατάντια που αφήνουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ να συμβαίνει αυτό. Κι ας πούμε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος νόμος (τον οποίο μέχρι τώρα δεν τον επικαλέστηκαν) ο οποίος λέει να υπάρχει κι αυτό το σχεδιάγραμμα που δείχνει τη σύνδεσή και το δίκτυο μέσα στο ιδιωτικό οικόπεδό του καθένα μας.
Γιατί δεν δέχονται αυτό το σχεδιάγραμμα με μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και γιατί δεν έβαλαν ένα τεχνικό της ΔΕΥΑΧ να το ελέγχει και να βάζει αυτός την υπογραφή του ανέξοδα; Να γλυτώσει ο κοσμάκης αυτά τα λεφτά. Γιατί στύβετε τους δημότες Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ; Πρόσφατα μου καταγγέλθηκε από δυο ιδιώτες ότι πλήρωσαν από 100 ευρώ χωρίς απόδειξη σε επιτήδειο πρώην δημοτικό σύμβουλο. Εκατό σπίτια να πάρει από τα 800 στη Γέφυρα είναι 10.000 ευρώ.
Γιατί;
Για να βάλει μια τζίφρα σε ένα σχέδιο το οποίο απεικονίζει το ιδιωτικό οικόπεδο. Για βάλτε τώρα και τα 800 σπίτια στη Γέφυρα. Μας κάνουν επιεικώς 80.000 και μαζί με το ΦΠΑ 100.000?
Για βάλτε και τα υπόλοιπα χωριά που θα γίνεται το ίδιο σε λίγο και σε αυτά.
Πάτε καλά ρε Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ; Ανοίξατε τέτοια φάμπρικα με την ανοχή σας και κάνετε τα στραβά μάτια αφήνοντας τον κοσμάκη να ξεπαραδιάζεται; Το γνωρίζετε αυτό και κάνετε ακόμη ότι δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα; Πραγματικά κρίμα. Εγώ δεν θα σταματήσω να μεταφέρω τη φωνή του απλού δημότη και να τους τα φωνάζω γιατί αν δεν το κάνω, τότε φοβάμαι ότι μας περιμένουν πολύ χειρότερα.
Ευσταθιάδης Λουκάς – Δημοτικός Σύμβουλος