Δ. Χαλκηδόνος : Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στα Κουφάλια

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο: “«Από γυναίκα σε γυναίκα»- Η έγκυρη πρόληψη σώζει ζωές” που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Κουφάλια.
👉Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η Χειρουργός – Ειδικός Παθήσεων Μαστού, FEBS Αικατερίνη Παντ. Σαββίδου αναφέρθηκε στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, η Νομικός με ειδίκευση σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα Κατερίνα Ζιούτα παρουσίασε το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» και αναφέρθηκε στο νέο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ η Μαία του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων Νανά Παπαγιαννάτου ενημέρωσε για τη διαδικασία συνταγογράφησης, την εκτέλεση της εξέτασης και όλα τα απαραίτητα πρακτικά βήματα πρόληψης.
👉Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η ανεξάρτητη Βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου , η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκηδόνος Κατερίνα Κοκκίνου κ.α.